Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа

...
Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа
Коментари Харесай

Брендо пусна палата си под наем

Под наем е оповестена първокласната резиденция на Евелин Банев-Брендо, сподели инспекция на "България Днес ". Две години след мистериозното изгубване на наказания в три страни "кокаинов крал " ултраскъпата му къща си търси нови жители, излиза наяве от публикация в близка до него организация за недвижими парцели.
Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12 000 лева.) на месец. Макар и висока на пръв взор, сумата си коства, изясняват брокери поради неповторимото местонахождение на палата. Къщата е ситуирана на столичната ул. "Пушкин ", наоколо до резиденция "Бояна ". Домове в близост с изключение на голям брой богаташи имат и оперативно забавни за Министерство на вътрешните работи лица, а многочислените кортежи и патрули от въоръжени гардове подсигуряват успокоение на хората от квартала.

Докато парцелът бе населяван от Брендо, пред входа непрекъснато стоеше джип с тежковъоръжени охранители, които общително, само че ултимативно отпращаха всеки инцидентно появил се любопитен минувач. Охраната бе в допълнение усилена, откакто през 2013 година маскирани мъже зрелищно отвлякоха излизащата от палата щерка на Брендо Лара.

След бягството на Банев напролет на 2018 година в къщата продължиха да живеят брачната половинка му Моника Добринова и двете им дъщери. Според осведомени околните на Банев са се изнесли преди няколко месеца.

Наред с баровската локация съображение за високия наем има и самата резиденция. От обявата излиза наяве, че фамилната къща на Евелин Банев е със застроена повърхност от 690 кв. м. На първия етаж се намират необятен хол, релакс стая със сауна, огромен кабинет, гримьорна стая, голяма кухня и тоалетна, а като бонус е красивата веранда. Тук са ситуирани и пространствата за прислугата, за които е обособена обособена баня с тоалетна. Отделно е планувана и будка за защита дружно с необятен затрупан гараж.

На втория етаж има три големи спални с бани и гардеробни към тях. Отделно има закрита тераса за спорт, в която с изключение на фитнес уреди има и тенис маса.
От фотосите излиза наяве, че резиденцията на Брендо чака новите си жители изцяло обзаведена. Както се поставя на паралия от неговия диаметър, мебелировката е ултраскъпа.

От фотосите излиза наяве, че диваните, столовете, масите и други помощни мебели са в древен жанр. В пространствата има голям брой витражи и парапети от ковано желязо. Стените са отрупани с копия на ренесансови картини.

Като
бонус към първокласния дворец върви и съвършено поддържан парк от близо един декар. Богатото озеленяване в комбиниране с високите огради подсигурява на жителите пълноценно усамотение и съвършена панорама към Витоша.

През годините, до момента в който баровският дворец бе населяван от Евелин Банев, собствеността не можеше да бъде обвързвана с него. Формален собственик на къщата бе компания "Гуан България ", чиито акции от своя страна се държаха от разнообразни офшорки. Освен къщата "Гуан България " има и голям брой парцели по морето, чиято благосъстоятелност се свързва с Брендо. Включително и жилища в комплекс "Оазис " край село Лозенец. Неговото строителство съгласно решение на съда е финансирано с изпрани от наркотрафик пари на Евелин Банев, за което той получи и единствената си присъда у нас.

Преди няколко години стана ясно, че "Гуан България " има и част от Борисовата градина край паметника на Съветската войска.
Според последния доклад на компанията тя има недвижими парцели, оценени на над 2,2 млн. лв..
Промяна в собствеността на "Гуан България " настава едвам откакто Банев изчезва от България под носа на полицията. В началото на март 2018 година офшорката, притежател на компанията "Гуан Холдингс Лимитед ", продава акциите си за едвам 5000 лева на друго сдружение - "Адванст Билд Груп ". Негови притежатели през днешния ден са Пламен Младенов и Георги Георгиев. В предишното измежду създателите попадат имена на предприемачи, свързвани с ръководството на други компании към Баневи.
Проверка на вестника сподели, че Младенов и Георгиев по специалност са счетоводители, а измежду клиентите им са голям брой известни предприемачи. Криминалисти подозират, че е допустимо като притежатели на "Адванст Билд Груп " те да извършват роля на доверени лица на Банев.
Любопитно е, че два месеца откакто счетоводителите купуват компанията, притежател на резиденцията на Брендо "Гуан България ", следва и друга любопитна договорка. Чрез "Адванст Билд Груп " Пламен Младенов и Георги Георгиев купуват и бутиковия хотел "Ле Фльор ". Собствеността на седеметажната постройка, ситуирана на столичния бул. "Витоша ", до тогава се свързва с Брендо. Хотелът бе издигнат през 2007 година от компанията "Б.М.А. Трейдинг ", в която по това време акционери са Евелин Банев и брачната половинка му Моника Добринова. Инвестицията в градежа на бутиковия хотел е няколко милиона евро. Всяка една от 31-те стаи има неповторим дизайн и свръхскъпо обзавеждане, направено по поръчка в Италия и Франция.
След правосъдните каузи против Банев у нас хотелът става благосъстоятелност на разнообразни офшорки. До момента, когато е платен за 4,5 млн. лева от двамата счетоводители.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР