Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в

...
Под надзора на прокуратурата се провежда Специализирана полицейска операция в
Коментари Харесай

Главният прокурор Иван Гешев: Разпоредих активизиране на работата по делата за разпространение на наркотици, за да защитим гражданите и нашите деца

Под надзора на прокуратурата се организира Специализирана полицейска интервенция в цялата страна за противопоставяне на  разпространяването на наркотични субстанции.
 
" Разпоредил съм активизиране на работата по досъдебни производства в съгласуваност с Министерство на вътрешните работи. Прокуратурата от месеци прави разбор на каузи за разпространяване на опиати, изключително към учебните заведения, с оглед реализиране на резултати, които българските жители чакат – противопоставяне на престъпността и отбрана на сигурността, на нашите деца ", съобщи основният прокурор Иван Гешев в изказване пред медиите.  
 
В продължение на повече от месец се основава съгласуваност по места със структурите на Министерство на вътрешните работи. Налице са притеснителни трендове с разпространяването на опиатите, с ръководство на моторни транспортни средства след приложимост на алкохол и опиати, които съществено заплашват българските жители, уточни основният прокурор. Създадена е организация за бързо и предпочитано следствие на случаи, по които през днешния ден, 07.12.2022 година, Министерство на вътрешните работи прави инспекции за откриване на закононарушения.
 
" В съгласуваност с Министерство на вътрешните работи интензивно се пристъпва към привличане към наказателна отговорност на лица, за които са събрани доказателства за разпространяване на наркотични субстанции по каузи, разследвани и  от служители на реда, и от следователи ", разясни основният прокурор.
 
В рамките на идващите дни прокуратурата ще показа информация за резултатите от Специализираната интервенция на територията на страната.
 
" Дали някой представител на институция в страната харесва или не харесва този, който стои отпред на прокуратурата, това не интересува жителите. Основната цел е взаимоотношението на институциите за отбрана на сигурността на жителите ", съобщи основният прокурор.
 
 
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР