Под купола на Ларгото фотографът Йордан Симеонов показва проекта си

...
Под купола на Ларгото фотографът Йордан Симеонов показва проекта си
Коментари Харесай

Фотографът Йордан Симеонов показва „Портрет на София”

Под купола на Ларгото фотографът Йордан Симеонов демонстрира плана си “Портрет на София ”, в който основни герои са дами, които се споделят Софѝя и живеят в София, оповестиха от Столичната община.

Изложбата е портрет на града през историите на тези героини от разнообразни генерации и с разнообразни специалности и занимания. Чрез фотографиите дамите разкриват своята специфична връзка с името Софѝя и града, в който живеят.

„ Да, градовете се разпознават най-много по постройките и архитектурата, само че има нещо доста персонално за всеки един град и това е културата на хората, които живеят в него. Йордан Симеонов е направил нещо извънредно – уловил е тези хора, които живеят в София и носят името на града. Когато се раждаш в един град, освен ти ставаш част от него, само че и градът става част от теб. Тази магия, това преплитане са уловени в плана “, сподели заместник-кметът Мирослав Боршош при откриването на изложбата.

„ София е връзката сред концепциите и материята. Аз имах потребност от тази концепция тъкмо в този момент. Вложих своите стремежи, упования, фантазии в този план, само че интуитивно, неумишлено. В мен има присъщ интерес към човешката природа, към наличието на хората. Имам възприятието, че от нас зависи какво ще забележим в живота. Ако виждаме хубавите неща, ще живеем по-щастливо “, показа Йордан Симеонов, който снима професионално за в. " 24 часа ". 

Присъстващите на откриването гледаха късометражен филм за плана, сниман и режисиран от Добрин Кашавелов.

Изложбата се осъществя с поддръжката на Столичната община и може да бъде прегледана до 10 април.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР