Под 2% от младите водачи демонстрират перфектни познания на Закона

...
Под 2% от младите водачи демонстрират перфектни познания на Закона
Коментари Харесай

Под 2% от младите шофьори познават добре движението по пътищата

Под 2% от младите водачи показват съвършени знания на Закона за придвижване по пътищата, а над 65% от младите водачи се затрудняват да дефинират за по-малко от 30 секунди кой автомобил е с преимущество на контролирано кръстовище.

За да адресират отрицателната наклонност, в идващите 3 години Съюзът на българските автомобилисти СБА и Държавният осигурителен институт ДЗИ ще усилят акциите, ориентирани към младите водачи и тези с дребен стаж зад кормилото. Целта е за 3 години да бъдат достигнати над 100 000 млади водачи посредством разнообразни акции и начинания за пътна сигурност, работейки интензивно по подобряването на тяхната просвета на придвижване и шофьорски умения.

Точно след месец - на 20 септември, следва финала на първата взаимна самодейност - акцията " Най-добър млад водач на България ", която е напълно ориентирана към младите водачи на територията на Република България на възраст сред 18 - 26 години.
 Жена почина при злополука край Божурище
Жена почина при злополука край Божурище

Ударили са се два автомобила

Друга съществена цел е дейната работа с деца в областта на пътната сигурност посредством разпространение на приложното колоездене, което образова децата за разпоредбите за придвижване по пътищата, както и работа по подобряването на пътната сигурност в учебни региони в съдействие с българските институции и интернационалните организации. Приоритет за организациите е и образоването на родителите за потреблението на детско столче или седалка в автомобила.

През идващите 3 години СБА и ДЗИ ще организират осведомителни и обществени акции, свързани с някои от най-честите аргументи за ПТП като разсеяността , несъобразената скорост, използването на алкохол и наркотични субстанции и други. С цел възстановяване на практическата подготовка на рискови водачи от всички възрастови групи ще бъдат проведени и спомагателни на практика образования за възстановяване на шофьорските реакции в рискови обстановки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР