Почти всяка една домакиня е изпадала в беда, когато дойде

Почти всяка една домакиня е изпадала в беда, когато дойде ...

Ако искате перфектно разбира сметана, НИКОГА не пропускайте да направите ТОВА

Почти всяка една домакиня е изпадала в беда, когато дойде ред на това да разбие сладкарската сметана. Някъде греши, но къде ли?
Как правилно се разбива сладкарската сметана Винаги избирайте сметана с висока масленост
Това е едно от основните неща, към които да се придържате. За предпочитане е да заложите на продукт, който е с 30% масленост, а дори и повече. Онези, които са с по-ниска масленост, са твърде течни и не се разбиват добре. Ако все пак сте купили сметана с по-ниска масленост, бихте могли да добавите жълтък или желатин, за да се получи по-добра консистенция.
Винаги охлаждайте сметаната, преди да я разбиете
Това е следващата ни препоръка. Дори бихме казали, че е задължително да го правите, иначе резултатът няма да ви се хареса. Охладете сметаната, но не я замразявайте. Ако продуктът е топъл или замръзнал, няма да се получи желаната консистенция.
Постепенно увеличавайте скоростта
Ако разбивате сметаната с миксер, скоростта следва да се увеличава постепенно. В началото бъркайте на по-ниски обороти и след няколко минути ги покачете.

Как да превърнем млякото в сметана (ВИДЕО) Как да превърнем млякото в сметана (ВИДЕО)
Ако обичате да се занимавате с направата на торти, то със сигурност сте чували, че всичко е много по-вкусно, ако му добавим малко колич...

Никога не използвайте блендер
Няма особено значение дали разбивате сметаната с телена четка или миксер, но запомнете, че блендерът категорично не е ваш помощник в този случай.
Никога не подслаждайте сметаната с кристална захар
Ако сте решили да подсладите сметаната, никога не използвайте кристална захар за тази цел. Заложете на пудра захар. Сложете я след разбиването, иначе рискувате процесът да не се получи.

Това са малките трикове, които ще ви гарантират перфектно разбира сметана с плътна маса!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com