Почти всяка една домакиня е изпадала в беда, когато дойде

...
Почти всяка една домакиня е изпадала в беда, когато дойде
Коментари Харесай

Ако искате перфектно разбира сметана, НИКОГА не пропускайте да направите ТОВА

Почти всяка една стопанка е изпадала в неволя, когато пристигна ред на това да разбие сладкарската сметана. Някъде бърка, само че къде ли?
Как вярно се разрушава сладкарската сметана Винаги избирайте сметана с висока масленост
Това е едно от главните неща, към които да се придържате. За предпочитане е да заложите на артикул, който е с 30% масленост, а даже и повече. Онези, които са с по-ниска масленост, са прекомерно течни и не се разрушават добре. Ако въпреки всичко сте купили сметана с по-ниска масленост, бихте могли да добавите жълтък или желатин, с цел да се получи по-добра консистенция.
Винаги охлаждайте сметаната, преди да я разбиете
Това е идната ни рекомендация. Дори бихме споделили, че е наложително да го вършиме, другояче резултатът няма да ви се хареса. Охладете сметаната, само че не я замразявайте. Ако продуктът е топъл или заледен, няма да се получи мечтаната консистенция.
Постепенно увеличавайте скоростта
Ако разбивате сметаната с миксер, скоростта следва да се усилва последователно. В началото бъркайте на по-ниски обороти и след няколко минути ги покачете.
 Как да превърнем млякото в сметана (ВИДЕО) Как да превърнем млякото в сметана (ВИДЕО)
Ако обичате да се занимавате с изработката на торти, то сигурно сте чували, че всичко е доста по-вкусно, в случай че му прибавим малко колич...

Никога не използвайте блендер
Няма изключително значение дали разбивате сметаната с телена четка или миксер, само че запомнете, че блендерът изрично не е ваш асистент в този случай.
Никога не подслаждайте сметаната с кристална захар
Ако сте решили да подсладите сметаната, в никакъв случай не използвайте кристална захар за тази цел. Заложете на пудра захар. Сложете я след разбиването, другояче рискувате процесът да не се получи.

Това са дребните трикове, които ще ви подсигуряват съвършено схваща сметана с плътна маса!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР