Почти всички смъртни случаи от Covid-19 в САЩ понастоящем са

...
Почти всички смъртни случаи от Covid-19 в САЩ понастоящем са
Коментари Харесай

АП: Смъртните случаи в САЩ от Covid-19 сега са до голяма степен сред неваксинираните



Почти всички смъртни случаи от Covid-19 в Съединени американски щати понастоящем са среда хора, които не са били имунизирани, което е проява какъв брой ефикасни са поставените ваксини и е индикация, че смъртните случаи дневно - в този момент под 300 - могат да бъдат на практика нула, в случай че всички се имунизират.

Анализ на Асошиейтед Прес въз съществена на наличните държавни данни от месец май демонстрира, че инфекциозният " пробив " при изцяло имунизираните хора съставляват по-малко от 1200 от повече от 853 000 хоспитализации с Covid-19 в Съединени американски щати, или към 0,1 на 100.

В същото време едвам към 150 от над 18 000 смъртни случая от Covid-19 през май са били при изцяло имунизирани хора. Това значи към 0,8% или приблизително пет смъртни случая дневно.

АП проучва данни, предоставени от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), като самите CDC не са пресметнал какъв % са хоспитализациите и смъртните случаи при изцяло имунизирани хора, базирайки се на ограничавания в данните.

По-рано този месец Анди Славит, някогашен консултант на администрацията на Байдън по въпроса за Covid-19, допусна, че 98% до 99% от американците, умряли от ковид, са били неимунизирани.

А шефът на CDC доктор Рошел Валенски съобщи по-рано тази седмица, че поставените ваксини са толкоз ефикасни, че " съвсем всяка гибел заради Covid-19, изключително измежду пълнолетните, е изцяло предотвратима в този миг “. Тя назова сходни смъртни случаи " изключително трагични ".

Смъртните случаи в Съединени американски щати спаднаха внезапно от повече от 3400 дни приблизително в средата на януари един месец след започване на имунизацията.

Около 63% от всички американци, които могат да се имунизират - или тези на 12 и повече години - към този момент са получили най-малко една доза, а 53% са изцяло имунизирани, съгласно последни данни на CDC. Докато в по-голямата част на света има дефицит на ваксини, предлагането им в Съединени американски щати е толкоз огромно, а търсенето е намаляло толкоз фрапантно, че има от ден на ден много неизползвани дози.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР