Почти всички основни училища в Шотландия бяха принудени да затворят

...
Почти всички основни училища в Шотландия бяха принудени да затворят
Коментари Харесай

Затварят училища в Шотландия заради стачки

Почти всички съществени учебни заведения в Шотландия бяха принудени да затворят порти, откакто учителите излязоха на стачка с искане за по-високи заплати на фона на най-високата инфлация в Обединеното кралство от 40 години насам, предава BBC.

По данни на медията стачките ще продължат и в сряда, само че този път ще обиден работата на гимназиите. Подобни стачки с няколко хиляди учители в Шотландия имаше в края на предходната година. Военновъздушни сили показва, че училищен стачки в Англия и Уелс също са вероятни през идващите седмици. Учителите упорстват за 10% нарастване на заплатите си в сходство с инфлацията, а управляващите са подготвени да предложат повишение в размер на 5%. Преговорите сред шотландското държавно управление и синдикатите не престават.

Най-голямата вълна от стачки от няколко десетилетия, породена от внезапното нарастване на инфлацията (рекордните 10,7% за съвсем 40 години) и спада на действителните приходи и стандарта на живот на популацията, заля кралството от края на предходната година. В стачките се включиха фелдшери, железничари, граничари, пощальони, водачи на рейсове, учители и представители на редица други специалности. Британските управляващи неведнъж са заявявали, че не могат да си разрешат да покачват заплатите на заетите в обществения бранш в сходство с инфлацията, защото сходни ограничения ще доведат единствено до по-нататъшно повишаване на цените в страната и ще основат спомагателна тежест за бюджета, съобщи Агенция " Фокус ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР