Почти всеки трети българин не може да плати всичките си

...
Почти всеки трети българин не може да плати всичките си
Коментари Харесай

Почти всеки трети българин не може да плати всичките си сметки

Почти всеки трети българин не може да заплати всичките си сметки. Това демонстрира изследване на Eurofund, направено напролет. Най-сериозни усложнения в целия Европейски съюз, в това число и у нас, хората срещат с заплащането на битовите си сметки.

Според изследването, направено напролет, 27 % от хората у нас към този момент срещат усложнения да заплащат сметките си. В европейски мащаб задлъжнялостта на жителите също пораства. Най-голям растеж на отговорностите има при битовите сметки, където неточните платци са се нараснали с 5 % единствено за две години.

А растежът на цената на енергоизточниците се чака да задълбочи тази наклонност. Има растеж и на необслужените потребителски заеми, а с два % са се нараснали длъжниците на телекомите. При наемите и вноските за ипотечен заем няма нарастване на длъжниците в европейски мащаб, само че у нас все по-отчетливо се усеща актуализирането на наемите предвид на растящата инфлация. И освен на тях.

Освен намирането на втора работа и понижаване на разноските обаче, има и различен вид да запазим стандарта си на живот в изискванията на непрекъснато растяща инфлация. И той е да управляваме интензивно приходите си, колкото и лимитирани да са те.

" Те са привикнали да харчат всичко, което изработят. Но би трябвало да се знае даже и с дребното направени средства се запазят 10 % за черни дни, и освен това - в случай че намерят място за тези пари и ги влагат в нещо, което може да им даде по-голяма рентабилност в дълготраен проект, те могат да реализират цените си и да победят в дълготраен проект инфлацията ", съобщи Георги Георгиев, портфолио управител.

Не става дума за вложения в парцели и влогове, допълват експертите. А като най-лош вид за справяне с сериозна финансова обстановка е бързия заем, безапелационни са още те.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР