Почти всеки регион има своя собствена рецепта за риба в

...
Почти всеки регион има своя собствена рецепта за риба в
Коментари Харесай

Бистра рибена чорба

Почти всеки район има своя лична рецепта за риба в чорба. Французите имат своя лична рецепта за чорба от риба със скариди, Малта е доминиран от риба aljotta, във Англия ще се опитаме кадифен сьомга чорба, и нашите съседи са изкушени от маджарски рибена супа с червен пипер и чесън. На полската софра обаче рибената чорба участва на Бъдни вечер или като рибен бульон, което може да бъде забавна опция на класическия неделен обяд.
У нас,в България, разновидностите на рибената чорба са доста. Има някои типичен и още доста други по-нестандартни разновидности на подготвяне. 
 Рецепта за висша рибена супа Рецепта за висша рибена супа
Рибената чорба е класика в България, изключително с прекрасен тарама хайвер и препечени филийки в профил. Предлагаме Ви рецепта за неповторимо вкусн...
Днес ще ви представим един it най-хубавите /според нас/ разновидности на рибена чорба...
Необходими съставки:
Рибена глава - 1 брой
Лук - 2 броя
Моркови - 2 броя
 Конкурс за най-вкусна рибена супа ще се организира в Бургас Конкурс за най-вкусна рибена супа ще се организира в Бургас
 На 11, 12 и 13 септември 2020 в Бургас ще се проведе Фестивалът на рибата и виното, в рамките на който за вто...
Сладка чушка - 3 части
Картофи - 3 броя
Рибено филе - 250 грама
Дафинов лист - 2 броя
Една връзка магданоз - 1 брой
 Рибена супа ще се лее в Несебър в продължение на три дни Рибена супа ще се лее в Несебър в продължение на три дни
Фестивалът „ Есенни пасажи “ ще се организира в Несебър от 18 до 20 октомври. Той ще бъде отрит довечера с концерт на площад &...
Яйца - 1-2 части (само протеини)
Процес на готвене
Поставете главата на рибата, цялостен лук, морков, дафинов лист в тенджера. Залейте всичко със студена вода и варете на спокоен огън към 3 часа. След това изхвърляме всичко от бульона, филтрираме самия бульон и го слагаме още веднъж във фурната и на процедура го кипваме. Отделете белтъците от жълтъците. Разбийте малко белтъците и изсипете в бульона. Варете бульона за 3-4 минути. Протеините би трябвало да се свият и да съберат всички утайки от бульона. След това още веднъж филтрираме бульона. Запържете нарязан на кубчета лук, моркови и чушки в тефлонов тиган (без масло). Запържете всичко на сдържан огън при непрестанно безредие за към 10 минути. Поставете пържените зеленчуци в бульона и постепенно оставете да заври. Обелете картофите, нарежете на кубчета и поставете със зеленчуците. След това нарежете рибното филе на огромни части (тук в рецептата се употребява треска) и сложете в тенджера. Солете, пипер и гответе, до момента в който картофите и рибата се сварят. Две минути преди края на готвенето нарязваме на ситно магданоза и слагаме в тенджера.
Вече може да сервирате!

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР