Почти всеки един е готов да ви даде съвети, свързани

...
Почти всеки един е готов да ви даде съвети, свързани
Коментари Харесай

Разкриха кой е най-безопасният начин да извадите кърлеж от тялото си!

Почти всеки един е подготвен да ви даде препоръки, свързани с това по какъв начин да извадите кърлеж от тялото си. Не бива да се доверявате на всичко, което чувате или четете в интернет пространството. То не постоянно ще ви подсигурява сигурност.

Ако прочетете, че кърлежът се задушава с вазелин или лак за нокти, в случай че чуете, че памуче, напоено със сапунена вода, ще го извади елементарно, подминете всички тези препоръки и насоки.

Днес ще разкрием пред вас по какъв начин да премахнете забития в тялото си кърлеж и то по допустимо най-безопасния метод.

Как да премахнем кърлеж?

За задачата е нужно да употребявате пинсета. Може да е специфична такава, която да си закупите от аптеката или друга, с която разполагате вкъщи. Нужно е да прихванете с върха на пинсетата паразита допустимо най-близо до повърхността на кожата си.

Докато издърпвате нагоре, не въртете и не усуквайте, тъй като по този начин можете да предизвикате скъсване. Издърпвайте с лек напън.

Ако въпреки всичко се случи да останат елементи от паразита в тялото, пробвайте да ги изкарате с пинсета или неотложно потърсете здравна помощ.
 Никога не правете това, в случай че желаете да извадите кърлеж от тялото си Никога не правете това, в случай че желаете да извадите кърлеж от тялото си
През лятото би трябвало доста да се пазим, тъй като това е интервалът, през който кърлежите са доста дейни. Те могат да ни налазят, до момента в който раз...

Знаете, че кърлежите са преносители на редица болести, включително и лаймска болест. Не бива да подхождаме безконтролно към отстраняването им, в случай че не желаеме да застрашим здравето си.

След като сами изкарате кърлежа с пинсета, незабавно почистете засегнатия сектор със алкохол или сапунена вода. Ръцете също би трябвало да се почистят.

За да сте сигурни, че паразитът не е преносител на болести, занесете го да го изследват. Поставете го в плик или го увийте в тиксо.

ВАЖНО! Независимо дали имате или нямате недоволства след отстраняването на кърлеж, за ваше утешение би било най-добре да се консултирате с доктор. Специалист ще реши дали да ви назначи лекуване по-късно.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР