Почти всеки човек е имал дни в живота си, когато

...
Почти всеки човек е имал дни в живота си, когато
Коментари Харесай

Изследователи: Консумацията на ядки намалява риска от депресия

Почти всеки човек е имал дни в живота си, когато се е чувствал на ръба на нервна рецесия. Психичното здраве е един от най-сериозните проблеми на 21 век. 
Преди да се прибегне до потреблението на тежки лекарства, множеството специалисти предлагат здравословно хранене. Много постоянно нездравословните храни товарят мозъка ни и основават повече предпоставки за влизане в меланхолия. 
Има един артикул, който работи като магия на депресивните положение, само че би трябвало да хапвате всеки ден по малко от него. 
Консумацията на ядки всеки ден може да понижи риска от меланхолия със 17%, демонстрират нови проучвания. Антиоксидантите в обичаната добавка към бирата оказват помощ за отбраната на мозъка, оповестяват испански откриватели. „ Нашите открития акцентират още една полза от консумацията на ядки “, споделя Бруно Бизозеро-Перони от университета на Кастилия-Ла Манча в Испания. Хората, които консумирали шепа ядки всеки ден, около 30 грама, са страдали по-малко от меланхолия, в сравнение с тези, които не са яли никакви.
Бизозеро-Перони сподели, че противовъзпалителните и антиоксидантните резултати, свързани с хранителния състав на ядките, играят значима роля за понижаване на риска от меланхолия.
„ Освен това ядките са богати на аминокиселини като аргинин, глутамин, серин и триптофан, а по-ниските равнища на тези аминокиселини са свързани с депресия “, изясни той.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР