Почти веднага след раждането си човек се превръща в прекрасен

...
Почти веднага след раждането си човек се превръща в прекрасен
Коментари Харесай

Телевизията пречи на езиковото развитие на бебетата

Почти незабавно след раждането си човек се трансформира в прелестен възпитаник. Бебетата са в положение да преработят и попият голямо количество информация. Откакто науката потвърди това, пазарът се изпълни с тв излъчвания и DVD-та със специфични стратегии, с които още напълно невръстните да навлязат бързо в света на числата и езиците.

Това, несъмнено, е доста комфортно за постоянно заетите майки, тъй като децата, които в действителност би трябвало да са в непрекъснато придвижване, застиват, съвсем не мърдат, сърдечната им активност спада. Дали в действителност научават повече? Точно противоположното, сочат резултатите от проучвания по въпроса. Деца, които от 7- до 16-месечна възраст постоянно са гледали стратегии за проучване на език, приказват по-зле от другите, които са разчитали единствено на живия контакт. А той, става известно, е по-голям и потребен от електронния.

Проучванията, както и мненията на невролози, психолози и детски лекари е събрала в документален филм със заглавие " Телевизия от шишенцето " френската журналистка Ан Жорже.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР