Почти половината пенсионери у нас ще получат великденски добавки от

...
Почти половината пенсионери у нас ще получат великденски добавки от
Коментари Харесай

Социалният министър: Половината от пенсионерите ще получат великденски добавки

Почти половината пенсионери у нас ще получат великденски добавки от 70 лева Това сподели в студиото на " Денят стартира " вицепремиерът и министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров.

Той съобщи, че коледните и великденските добавки не е заплащане, което зависи от осигурителния принос на лицата, а е планувано от страна на страната за поддръжка на това да се посрещнат избрани разноски в избрани празници. Припомни, че когато предходната година е имало коледни добавки от 70 лева за всички пенсионери, доста са декларирали, че не е заслужено, тъй като и хора с над 3000 лв. пенсия са получили помощ.

" Така че сегашният вид е най-справедливият метод, тъй като става дума за поддръжка на тези, които имат най-голяма потребност, а точно тези, които получават пенсия до границата на бедността. Това са съвсем половината пенсионери ", сподели Лазаров.

Министърът обаче добави, че постоянно когато има граница, под която се получават тези заплащания, се появява така наречен " синдром на границата ".

Причината да не получат добавки всички пенсионери е по-скоро законодателен, а не финансов.

Социалният министър посочи, че признатият удължителен закон от Народно събрание за държавния бюджет и бюджета на ДОО не планува еластичност във връзка с механизмите, които може да употребява служебният кабинет. Поради тази причина главният проблем е обвързван с неналичието на нормативно съображение да се извърши сходен разход.

Лазаров съобщи, че според настоящото законодателство са имали опция да обезпечат изплащани разноски, които да бъдат в същото ниво като миналата година. Тогава разноските по консолидираната фискална стратегия са малко над 12 милиарда лв., а в този миг те са малко над 15 милиарда, сподели той. Това, съгласно министъра, значи, че с политиките признати от предходните две Народни събрания се оказва, че има съществено напрежение в разходната част.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР