Почти половината от починалите заради коронавируса в Европа са в

...
Почти половината от починалите заради коронавируса в Европа са в
Коментари Харесай

Почти половината от починалите в Европа са в социални домове


Почти половината от умрелите поради ковид в Европа са в домове за остарели хора и обществени грижи,предаде БиБиСи, цитирайки Ханс Клюге, шеф за Европа на Световната здравна организация (СЗО).

„ Това е невъобразима човешка покруса “, сподели той на конференция в Копенхаген и прикани за повече старания за отбрана на настанените в такива институции.

„ Умиращите в домовете от Covid-19 имат правото на внимание и грижи до края на живота им, в това число облекчение на признаците с съответни лекарства, обградени от техните близки “, добави Клюге, написа БНР.

„ Преданите и състрадателни хора, работещи в тези институции, които постоянно са претрупани, ниско платени и незащитени са невъзпетите герои на тази пандемия. Трябва да създадем всичко допустимо да осигурим на тези служащи защитна екипировка и други нужни неща, с цел да защитят себе си и тези, за които се грижат “, добави той.

Европа е окото на бурята в пандемията от Covid-19, като случаите на континента приближават 1 милион, съобщи Клюге и предизвести, че би трябвало да се подхожда извънредно внимателно при намаляване на ограничаващите ограничения, съобщи Ройтерс.

По думите му съвсем 50% от световната тежест от Covid-19 е в Европа, където над 84 000 души починаха от ковид.

Той уточни, че преди каквато и да е стъпка за анулация на ограничаващите ограничения би трябвало да бъдат подсигурени няколко основни неща, в това число доказателства, че предаването на Covid-19 в страната е под надзор, рисковете от гърмеж на инфектирани са минимизирани, както и че здравните системи имат потенциала да разпознават, тестват, проследят и изолират случаите на ковид.

„ Ние продължаваме да се сме в окото само че бурята… Ако тези критерии не са изпълнени преди облекчение на рестрикциите, упорствам за преосмисляне “, сподели той и добави: „ Няма бърза пътека към нормализацията “.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР