Почти половината от настоящите огнища на COVID-19 в САЩ са

...
Почти половината от настоящите огнища на COVID-19 в САЩ са
Коментари Харесай

Месокомбинатите - най-големият инкубатор на коронавирус в САЩ

Почти половината от актуалните огнища на COVID-19 в Съединени американски щати са свързани с месопреработвателни предприятия, където птици, прасета и говеда се колят и пакетират, което е довело до появяването на новия ковид в доста дребни градове и провокира апели за незабавни промени в промишлеността, към която има огромни проблеми във връзка с здравето и сигурността, написа "Гардиън ".
Поне 12 от 25-те огнища в Съединени американски щати - окръзи с най-голям % на болест на глава от популацията - произлизат от месокомбинати, където чиновниците работят един до друг в тесни условия.
В щата Небраска в пет окръга има огнища, свързани с месокомбинати, в това число окръг Дакота, където към един от всеки 14 поданици е дал позитивна проба за ковид - вторият най-голям % на болест на глава от популацията в Съединени американски щати.
Към четвъртък окръзите Дакота, Хол, Доусън, Солин и Колфакс в Небраска съставляват съвсем половината от 9 075 позитивни проби в щата.
Месопреработвателните предприятия наподобява са се трансформирали в инкубатори за ковид, който бързо се е популяризирал измежду служащите, които не могат да съблюдават физическа отдалеченост между тях, до момента в който работят.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР