Почти половин година след излизането на бета версията на операционната

...
Почти половин година след излизането на бета версията на операционната
Коментари Харесай

През месец април ще започне подмяната на Android с HarmonyOS в смартфоните на Huawei

Почти половин година след излизането на бета версията на операционната система, която е планувана да размени Android в мобилните устройства на Huawei, в уеб пространството се появи по-подробна информация за тази миграция. Според тази информация, флагманът Huawei P50 би трябвало да бъде първият смарт телефон на китайския софтуерен колос, който ще работи под ръководството на HarmonyOS 2.0. Това няма да стане в авансово оповестените периоди, а малко по-късно – формалната презентация бе отсрочена за второто тримесечие на тази година. Сега стана известно, че преходът ще стартира през месец април в началото за флагманските устройства на Huawei .

Най напред HarmonyOS 2.0 ще получат смарт телефоните Huawei P40 (P40, P40 Pro, P40 Pro+, P40 Lite), Mate 40 (Mate 40, Mate 40 Pro, Mate 40 Pro+) и сгъваемият Mate X2. За тях фирмената платформа на Huawei ще излезе през месец април. Очаква се и анонсът на нов смарт тв приемник на Huawei, който също ще работи под ръководството на HarmonyOS 2.0.

Останалите телефони на Huawei и HONOR с фирмения потребителски интерфейс EMUI 11 и Magic UI 4.0 ще мигрират към HarmonyOS 2.0 в продължение на цялата 2021 година. Процесът ще зависи от потребления в смарт телефона чип. Така да вземем за пример, моделите със SoC на MediaTek не са включени в настоящия проект и HONOR V40 към този момент няма да бъде обновяван. В същото време телефоните на Huawei и HONOR незабавно ще преминат към HarmonyOS 2.0 без да минават през на инсталиране на EMUI 11 и Magiс UI 4.0.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР