Почти като виц звучи поредната история с опит за ало-измама

...
Почти като виц звучи поредната история с опит за ало-измама
Коментари Харесай

Измамници дирят глоба за скорост от жена без книжка

Почти като анекдот звучи следващата история с опит за ало-измама в Пазарджишко – поискали от жена без брошура да им заплати санкция за превишена скорост. Меракът на нарушителите да приберат непозната пара стигнал до такава степен, че атакували три генерации от едно семейство – баба, снаха и внучка на 16. Куриозното и комичното обаче свършват дотук. В останалото има много нови, а и много притеснителни обстоятелства. Представяме ви я по този начин, както ни беше разказана от приложничката Цветанка Гаджева, позната на локалните хора с майсторските си сувенири.

„ Обажда ми се неотдавна някаква жена на персоналния мобилен телефон и безапелационно ми твърди, че съм имала да заплащам санкция към КАТ за превишена скорост, споделя Гаджева. Била ме засякла камерата. Озадачих се – в никакъв случай не съм карала кола. Но и незабавно се сетих каква е същинската цел, по тази причина останах на линия. Попитах къде са ме засекли, споделя – сред София и някъв различен град. На въпроса каква кола съм била - „ Мерцедес “. Предложи или да преведа пари по банков път или да изпратела човек на място да ги вземе “.

Накрая пазарджиклийката попарила ентусиазма на „ катаджийката “ с едно изречение: „ Никога не съм била водач, в никакъв случай не съм се качвала зад волан, нито един път в живота си не съм се возила даже на „ Мерцедес “! “.

Два дни по-късно последвало ново позвъняване, от мъж, по същата скица. Щом схванала, че отново са мераклии да я глобяват за превишена скорост, Гаджева просто затворила да не й губят времето. И в двата случая позвъняванията били от прикрит номер. Атакуваната не се сетила да вземе номер на банкова сметка, по който същинските служители на реда да издирят данни за мнимите си сътрудници.

Случилото се с нейната свекърва е „ класика в жанра “. Ентусиазирани „ криминалисти “ я предупреждавали на стационарния телефон, че в близост върлуват ало-измамници, а евентуално задачата им е да „ помогне “ с пари за клопка. Възрастната жена толкоз се е изплашила, че към този момент въобще не подвига слушалката, даже когато звънят околните й.

Още по-интригуваща е обстановката с дребната щерка на Цветанка. Илинка е малолетна и не може да бъде консуматор на финансови услуги, което не пречи на „ стимулирани “ медиатори много постоянно да я облъчват с прадложения за „ Бяла карта “. Също на персоналния телефон, от време на време – и по време на образователен час. Но откакто анните на детето не са известни нито на банки, нито на кредитни къщи, от кое място са взели номера? И в случай че това вероятно не е машинация, а действителна оферта, предпазена ли е неприкосновеността на персоналните ни данни, измежду които е и персоналният телефонен номер?

Цветанка не е подала сигнал в полицията, само че се усеща длъжна да предизвести последващи жертви. Защото в никакъв случай не е изключено някой да „ клъвне “, изключително на друг от към този момент познатите сюжети.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР