Почти една година след катастрофа, британски тийнеджър излезе от кома,

...
Почти една година след катастрофа, британски тийнеджър излезе от кома,
Коментари Харесай

Момче се буди от кома, изобщо не знае за пандемията, а два пъти кара COVID-19

Почти една година след злополука, английски тийнеджър излезе от кома, съобщи Българска национална телевизия. Момчето не знае за пандемията, нито за COVID-19, без значение, че в болничното заведение е преболедувал заболяването два пъти. Близките му се затрудняват по какъв начин да му обяснят за какво са наложени ограничавания и не могат да бъдат при него, до момента в който се възвръща.

На 1 март 2020 година Джоузеф Флевил е ударен от автомобил. Получава съществени мозъчни увреждания. Изпада в кома. Оттогава животът му остава на пауза, само че не и светът.

До 1 март 2020 година за Европа новият ковид към момента изглеждаше като далечна вест от Китай, а сюжетът " пандемия " присъстваше в най-песимистичните прогнози на учените.

" Не знам дали Джоузеф в миналото ще разбере историите ни за затварянето на градовете. Наистина не знам. През май започнахме да вършим платформа, в която да събираме за Джоузеф мемоари от протичащото се. Тогава майка му сподели - не знам дали Джоузеф ще повярва на тези истории. Как да му разбираем света, в който се разсънва? ", споделя Сали Флевил, вуйна на Джоузеф.

Джоузеф изкарал повече от 10 месеца в кома. Вече комуникира посредством очите си. С здравна помощ може да движи и краката си.

За фамилията на младежа нещастието станала още по-голяма поради невъзможността да са при него през всички тези месеци.

Джоузеф към този момент е изместен в рехабилитационен център. Сега очакванията са младежът бързо да се възвърне, да се приспособява към променената действителност и да осъзнае, че за по-малко от година единствено в родината му от вируса са умряли над 110 000 души.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР