Почти две години от началото на пандемията от COVID-19 бизнесът

...
Почти две години от началото на пандемията от COVID-19 бизнесът
Коментари Харесай

Полезните уроци от последната година

Почти две години от началото на пандемията от COVID-19 бизнесът бе заставен да промени фундаментално своите интервенции, а водачите трябваше да се приспособят към новите условия на работа.

С наближаването на новата година мениджърите към този момент гледат към бъдещето и всички благоприятни условия, които то крие. Преди обаче 2021 година да остане в историята, би било добре ръководителите да помислят за провокациите, през които са минали през тази година, белязана от акомодация към „ новото обикновено “, историческа инфлация, прекосяване към хибриден модел на работа и всеобщи рокади в работната мощ.

За да получа по-добра визия върху какво са съсредоточили вниманието си водачите през 2022 година, разговарях с няколко мениджъра за уроците, които те са научили през тази година и за това по какъв начин ще ги употребяват през идната, споделя Марсел Шванц в авторска обява за Inc.com. Следват откритията и обобщенията от тези диалози

Отдайте заслуженото на чиновниците си и инвестирайте в техните умения

„ 2021 година ни изправи пред обилни провокации – от всеобщото овакантяване до дефицита на работна ръка. Това принуди доста водачи, в това число и мен, да научат по сложния метод урока за отдаването на признателност на чиновниците. Не е задоволително просто да казвате на чиновниците си, че цените приноса им, само че и да го показвате посредством съответни дейности и начинания “, споделя Майкъл Хансен, основен изпълнителен шеф на Cengage Group - световна компания за просветителни технологии.

По думите му вложението в кариерите на чиновниците основава.

„ Чрез даването на благоприятни условия за придобиване на нови умения и знания на всички равнища на работа, водачите демонстрират, че са ангажирани с дълготрайното професионално развиване и триумфа на своите чиновници. Крайният резултат са едни по-продуктивни и лоялни служащи, както и по-добри бизнес резултати “, споделя той.

Създайте работно място, водено от ясна задача

„ Като бизнес водачи нашата групова отговорност е да отделим внимание на тези неща, оттатък финансовите индикатори и цената за акционерите, поставяйки цели, фокусирани върху богатството на нашите чиновници, общности и планетата като цяло. “, споделя Даниел Янис, основен изпълнителен шеф на Checkr.

Според него това е освен верният метод от морална позиция, само че и от чисто прагматично становище.

„ Когато чиновниците имат някаква по-голяма задача, която да преследват, те са по-сплотени и ефикасни в работата си. Време е ние, водачите, да сложим тази философия преди всичко “, споделя той.

Бъдете съпричастни дейни слушатели

„ Последните две години ни научиха, че потребностите на чиновниците непрестанно се трансформират. За да създадем работна среда, в която се обръща внимание на потребностите на всички, водачите би трябвало да изслушваме нашите чиновници по-често. Гледайки към 2022 година, когато доста компании ще преминат по-трайно на хибриден модел на работа, водачите би трябвало да запазят откритите канали на връзка, с цел да бъдат дейни слушатели “, споделя Джеф Кейтс, основен изпълнителен шеф и президент на Achievers.

Кейтс дава образец с поддържането на политика на отворена врата и честите диалози със чиновници, които оказват положително влияние върху изискванията на работа.

„ Шевовете не могат да си разрешават да пренебрегват потребностите на чиновниците и да не подхващат дейности, отговарящи на тях “, споделя Кейтс.

Въпреки че не можем да предвиждаме тъкмо какво ще се случи през идната година, тези няколко съвета най-вероятно ще оказват помощ на водачите да се показват по-добре през 2022 година, каквото и да ни донесе тя.

…………………

Марсел Шванц , създател на Leadership From the Core, за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР