Почти 7 часа продължават дебатите в парламента на Република Северна

...
Почти 7 часа продължават дебатите в парламента на Република Северна
Коментари Харесай

Почти 7 часа продължават дебатите в парламента на РС Македония

Почти 7 часа не престават дебатите в Народното събрание на Република Северна Македония за новото държавно управление. Пред депутатите претендентът за нов министър председател Димиттър Ковачевски съобщи, че диалозите сред Скопие и София ще стават все по-интензивни, само че " никой не би трябвало и няма да договаря за идентичността на македонския народ ". Стратегическа цел в инфраструктурата е Коридор 8.

И българите, и македонците ги интересува стопанската система, съобщи в своята тирада пред депутатите бъдещият министър председател Димитър Ковачевски. 

В региона на инфраструктурата Димитър Ковачевски сложи като приоритет Коридор 8:

„ Връзката изток-запад с Албания и България е стратегически ангажимент и фокус на държавното управление до 2024 година

Днес се навършват тъкмо 30 години, откогато България признава независимостта на югозападната ни съседка. През тези три десетилетия няма министър председател, който да не е упорствал Коридор 8 да бъде приоритет. Той би трябвало да свърже Черно море с Адриатическо по оста Дурас - Тирана - Скопие - София - Бургас.

Гласуването на новия кабинет би трябвало да се състои до среднощ в неделя. За да бъде утвърден е належащо нормално болшинство в 120-местното заседание. 21 ще са министрите в държавното управление на Димитър Ковачевски. Очаква се новото държавно управление да поеме функционалностите си още от понеделник, а първата среща на новия министър председател Димитър Ковачевски да е с българския министър-председател Кирил Петков.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР