Почти 2 милиарда и половина са в прикрито строителство. Това

...
Почти 2 милиарда и половина са в прикрито строителство. Това
Коментари Харесай

Василев за финансовата проверка в АПИ: Докладът ще бъде предаден на прокуратурата

Почти 2 милиарда и половина са в скрито строителство. Това сочат изводите в отчета на работната група, която ревизира договорите на АПИ за настоящ ремонт и поддръжка за интервала 2018 година - 2021 година разгласи на ексклузивен брифинг министърът на финансите Асен Василев. Докладът ще бъде предаден на прокуратурата. Василев посочи, че ще бъде сезирана и ДНСК. Депутатите в националното заседание също ще бъдат известени за изводите. В отчета министърът описа за случаи за повишени цени в договорите загатна за
облагодетелствани компании, за будещи подозрения периоди сред планиране и възлагане на строителство, за противозаконни градежи по смисъла на закона или скрито строителство.
Всичко е било нагласено, с цел да се обслужат нечии ползи. В това има предумисъл, безапелационен е вицепремиерът. Реално нарушаването на закона за публичните поръчки се дължи напълно на скрито строителство. От 3 милиарда и 400 милиона лв. - 1 милиард са настоящ ремонт и поддръжка, 2 милиарда и 462 милиона лв. са скрито строителство, добави той, съобщи.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР