Почивните дни бяха маркирани от големи протести в българската столица

...
Почивните дни бяха маркирани от големи протести в българската столица
Коментари Харесай

Движим се по опасната ос на дискриминацията

Почивните дни бяха маркирани от огромни митинги в българската столица на политическите партии Възраждане и Левицата по отношение на новосформираното държавно управление на ППДБ и ГЕРБ. И в случай че множеството медии отразиха това, както и блокирането на прожекция на филм от “София Прайд Филм Фест “, нещо друго убягна на българската публицистика.

По време на митингите, образувани от двете политически сили, столичен бар, постави следната табела на витрината си :



Дали, с цел да търси евтина реклама в обществените мрежи, дали поради недомислие, посланието е повече от скандално и доста припомня на начини, с които нацисткия режим в Германия през 30-те години на предишния век, стартира да изключва немските евреите от всеки аспект на публичния живот в Германия.

За информация:



Табела на входа на немско село, на която написа: “Живеещите в селото не желаят контакт с евреи “.

Както и друга табела, гласяща: “Общуването с евреи е неразрешено в това село “.



Нека не се не помни, че България е посочена като образец от интернационалната общественост, с това, че е една от дребното европейски страни, които е съумяла да запази еврейското си население през Втората международна война. В най-тежките моменти от новата ни история, ние не сме разрешили обществото ни да се разедини по такива чувствителни въпроси и сме съумели даже да се противопоставим на нацистка Германия, с цел да спасим човешки животи.

В миг, в който дадена част от българския народ стартира да бъде стигматизирана, поради политически си убеждения, това ще бъде началото на едно необратимо разделяне, което може да докара до пагубни последствия за нашата страна.

А на съдържателите на горепосочения бизнес може единствено да бъде напомнено, че Член 21 от Хартата на главните права на Европейския съюз не разрешава дискриминирането, учредена на всевъзможни признаци и отзиви, в това число политически. Член 14 от Европейската спогодба за правата на индивида, не разрешава дискриминация, учредена на политически убеждения и най-много Член 6 ал.2 от Българската конституция гласи, че не се позволяват никакви ограничавания на правата или привилегии, учредени на политическа принадлежност.

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР