Почивката в планината носи прохлада и свежест, успокоява ума и

...
Почивката в планината носи прохлада и свежест, успокоява ума и
Коментари Харесай

На почивка в планината не пропускайте да вземете тези неща

Почивката в планината носи хладина и прохлада, успокоява мозъка и душата. За да бъде тя приятна, а не изпълнена с провокации, значимо е да се подготвите уместно за нея, опаковайки верните движимости в куфара.

Какво да сложите в куфара за почивка в горска вила или хотел?

1. На първо място не пропускайте комфортни спортни обувки, покриващи глезените. Те ще ви предпазят от захапване от змии, които изобилстват в планината.

2. Знаем, че е август и че температурите в града надвишава 40 градуса, само че в планините времето се трансформира внезапно и е капризно. Лека горна дреха с дълъг ръкав е безусловно наложителна. Същото важи и за панталон с дълги крачоли. Ако имате място, сложете в куфара и жилетка за хладните утрини на верандата.

3. Аптечка, заредена с медикаменти и средства за спешна помощ – бинт, йод, алкохол, лекарства, успокояващи болежка и температура, както и тези, които приемате за хроничните си болести, термометър. Ако знаете, че имате сериозна алергия към инсекти, не пропускайте адреналина, той може да избави живота ви. Дори да не сте появили алергия все още, сложете в аптечката и противоалергичен медикамент.

4. Репеленти, спрейове за предотвратяване от инсекти и такива, които ще облекчат болката и сърбежа, в случай че станете жертва на комари, оси или други жилещи и хапещи инсекти.

5. Телефон с изцяло заредена батерия, зарядно устройство.

6. Фенерче и свещи или лампи на акумулатори – токът в планината стопира по-често, в сравнение с в града, а тъмнината не е безвредна в дивите местности. Дори да се в хижа или вила, светлината ще ви бъде скъпа.

7. Любими артикули и питиета за ядене и пийване. Не разчитайте, че ще откриете в планината обичания си мус. Вземете го със себе си, в случай че не може да преживеете и ден, без да сте го вкусили.

8. Посуда. Важно е да имате най-малко един съд, резистентен на огън, термос  и комплект принадлежности за хранене.

9. Ако на мястото е налично барбекю, чувалче с дървени въглища ще ви бъде от огромна изгода.

10. Компас. Не е изключено да се изгубите в планината по време на разходка. Компасът в тази ситуация ще ви избави от обстановката. Ако умеете да боравите с него, несъмнено.

Какво наложително да добавите към багажа си, в случай че ще нощувате на палатки?

- надуваемо легло, възглавници, завивки,

- питейна вода, питиета,
 Идеи за пътешестване в композиция от море и планина Идеи за пътешестване в композиция от море и планина
Най-хубавото нещо, което може да извършите за лятната си отмора е първо да идете на море, а по-късно - на планина. В България има пре...

- хладилна чанта с храна

- секира,

- салфетки, кърпи, дезинфектант,

- пликове за отпадък,

- алкохол за разгаряне на огъня,
 Съвети за незабравима почивка Съвети за незабравима почивка
Очаквали сте лятната си почивка цяла година, работили сте крепко и мечтаете тя да е незабравима? Редица обстановки могат да я провалят,...

- посуда, сгъваеми маса и столове,

- карта на мястото, където ще отсядате,

- принадлежности, въжета,

- аварийна заредена батерия за телефона.

Ако не отсядате в СПА хотел в планината, чехли, отворени обувки, елегантни обувки и бански няма да ви бъдат нужни. Не ги взимайте „ за всеки случай “. Джапанките в планината са неприятен избор.

Още от ПЪТЕШЕСТВИЯ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР