Почитателите на цирковото изкуство в България и Италия празнуват заедно.

...
Почитателите на цирковото изкуство в България и Италия празнуват заедно.
Коментари Харесай

България и Италия с обща победа в най-големия цирков фестивал в света в Монте Карло

Почитателите на цирковото изкуство в България и Италия честват дружно. Обща победа за двете страни в най-големия цирков фестивал в света.

Най-престижното отличие за цирково изкуство - " Златен смешник " от 46-ия Световния цирков фестивал в Монте Карло, е в ръцете на български девойки.

Златна статуетка получиха за акробатичния си номер сестри Колеви - дъщери на цирковите актьори Милчо Колев (България) и Джилда Вулканелли (Италия). С втората златна статуетка беше отличена дресурата на слонове на семейство Цветомира Кирова-Еррани (България) и Елвис Еррани (Италия), описа за радио " Фокус “ Драгомир Драганов, който участва на фестивала и на връчването на влиятелните награди за българските актьори.

" Тазгодишното издание на фестивала е особено, тъй като се навършват 50 години от основаването му и 100 години от рождението на създателя му Принц Рение. България има един " Златен смешник " извоюван през 1980-та от натрупа Първанови и 9 " Сребърни клоуна ", последният от които извоюван през 2007 година от Енчо Керязов. “, разясни спецално за " Фокус “ телевизинния водещ и колекционер на цирковото изкуство Драгомир Драганов.

" Това беше най-големият подарък за рожедният ми ден! “ показа още телевизионния водещ Драгомир Драганов.

Наградата " Златен смешник " от Световния цирков фестивал в Монте Карло е най-високото отличие за българските циркови актьори които тази година изведоха страната ни на авангардна позиция.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР