Почитателите на киното за пореден път ще имат възможността да

...
Почитателите на киното за пореден път ще имат възможността да
Коментари Харесай

ШОК: Забравете за добрия Мики Маус! Той вече реже глави!

Почитателите на киното за следващ път ще имат опцията да се срещнат с Мики Маус, само че не подобен, какъвто са привикнали да го виждат до момента, а като маскиран палач в хорър, заяви Би Би Си.

Трейлър за слашър филм беше пуснат на 1 януари, когато в Съединени американски щати изтекоха авторските права на " Дисни " върху най-ранните версии на обичания анимационния воин.

" Просто искахме да се позабавляваме с него ", сподели режисьорът на кино лентата, озаглавен " Капанът за мишки на Мики ".

В същия ден се появи и нова игра на ужасите, въодушевена от Мики, в която героят е опръскан с кръв.



" Параходът Уили " (Steamboat Willie) - късометражен филм от 1928 година с ранни неговорещи версии на Мики и Мини, стана публично притежание в Съединени американски щати на Нова година.

Това значи, че карикатуристи, романисти и режисьори към този момент могат да преработват и употребяват най-ранните версии на обичаните персонажи.

Всъщност всеки може да употребява тези версии без позволение или възнаграждение, отбелязва Би Би Си.

Творците побързаха да се възползват от новите правила, като в същия ден беше пуснат съдържащ подиуми на принуждение филмов откъс на филм на ужасите с маскиран като Мики Маус палач.

В филмовия откъс на хорър комедията " Капанът за мишки на Мики " млада жена получава изненада за рождения си ден в игрална зала, само че нещата бързо се объркват, когато тя и приятелите й се сблъскват с палач с ножове, маскиран като известния воин.



" Място за развлечение, място за другари, място за лов. Мишката е на открито ", гласи текстът с червени букви в филмовия откъс. 

" Вижте в този момент, това е Мики Маус от " Параходът Уили ", който убива хора. Смешно е. Забавлявахме се с него и мисля, че това си проличава ", споделя режисьорът Джейми Бейли.

Самият филм няма доказана дата на излизане, само че се чака да бъде пуснат през март тази година.

В същия ден беше показана и нова видеоигра, в която също взе участие Мики от 1928 година

От студиото Nightmare Forge Games оповестиха, че в играта на ужасите, озаглавена Infestation 88, зараза от вредители се трансформира в нещо по-зловещо.

В началото на филмовия откъс се чува мъж, който нервно споделя: " Мислех, че това са единствено гризачи, само че тук има нещо друго. " След това на екрана се появява голям, опръскан с кръв Мики, а към него се разхождат мишки.



Мики не е първият обичан персонаж от детството, който се трансформира в воин на филм на ужасите. Когато стана публично притежание, Мечо Пух също получи " хорър образ " в " Кръв и мед " - един от получилите най-лоши оценки филми на годината. 

Според американското законодателство авторските права върху героите могат да бъдат непокътнати за 95 години, което значи, че героите от " Параходът Уили " станаха публично притежание на 1 януари 2024 година

В предишното " Дисни " нееднократно се сблъскваше с заплахата да загуби авторските права върху истинските си анимационни филми.



За първи път се очакваше героите да станат публично притежание през 1984 година, само че Конгресът удължи периода с 20 години. Преди настъпването на идващия период на годност през 2004 година беше признато още едно удължение с 20 години.

Заради напъните на " Дисни " да отбрани своите герои законът даже беше наименуван " Закон за отбрана на Мики Маус ".

Моментът обаче най-сетне настъпи.  " Разбира се, ние ще продължим да пазиме правата си върху по-модерните версии на Мики Маус и други творби, които остават обект на авторско право ", споделиха от " Дисни ".  

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР