Почистването и избърсването на подовете не е достатъчно, за да

...
Почистването и избърсването на подовете не е достатъчно, за да
Коментари Харесай

7 ефективни начина да държите прахта далеч от дома си

Почистването и избърсването на подовете не е задоволително, с цел да се отървете изцяло от праха. Редовното разчистване на меката мебел, честата промяна на спалното долни дрехи, премахването на статиката ще ви помогне да запазите дома си чист за дълго време.

Прахът е един от най-често срещаните човешки дразнители. Той се трансформира в проблем за хора с астма, алергии и други проблеми с дишането. Прахът в жилището се състои от нечистотия, мъртви кафези на кожата, косми, тъканни нишки, прахови акари и замърсители във въздуха, като изгорели газове на коли. Има няколко метода да почистите дома си по-ефективно.
5 метода да намалите количеството прахуляк в жилището си
Всяка стопанка добре знае всички тези препоръки, само че в ежедневната блъсканица те някак си се губят. Добре е да си ги припомните при следващот...
Прочети повече
1.       Отказ от килими

Това може да наподобява като фрапантна мярка, само че точно килимите събират огромни количества прахуляк, който се изхвърля във въздуха всякога, когато някой върви по тях. По-добре е да поставите паркет, плочки или ламинирани подови настилки и да купите дребен килим за комфорт.

2.       Почистване на мека мебел и текстил

Трябва да почистите с прахосмукачка освен подовете, само че и диваните, фотьойлите, възглавниците и завесите. Меките нишки на тези детайли притеглят доста прахуляк. Мебелите и текстилът постоянно се не помнят, тъй че някои домакини се чудят от кое място идва прахът незабавно след разчистване.

3.       Честа промяна на спалното долни дрехи
Неща в дома ви, които могат да предизвикат кихане
Кихате ли постоянно? Вашият дом може да бъде покрит с субстанции, причиняващи алергии. Ще ви разкажем за 10 неща, които задействат рефлекса...
Прочети повече
Влакната на спалното долни дрехи освен основават прахуляк, само че и притеглят мъртви частици от кожата, до момента в който спите. Чаршафите и калъфките за възглавници би трябвало да се перат един път седмично, а одеялата - един път на месец или два.

4.       Използвайте забрадка за разчистване от микрофибър

По време на почистването елементарните парцали оставят нишки върху почистените повърхности, което единствено утежнява обстановката с праха. С парцали от микрофибър този проблем няма да възникне.

5.       Почистващи растения

Стайните растения са измежду главните прахоуловители в дома. Прахът е нездравословен  не единствено за хората, само че и за самото растение. Слой прахуляк върху листата затруднява усвояването на слънчевата светлина. Затова се предлага да ги избърсвате по-често с влажна забрадка.
4 повърхности, които издават, че домът ви тъне в нечистотия
Не всяка стопанка има задоволително време да почисти безупречно мястото, където живее. В някои домове несъмнено мръсотията е повече от други..
Прочети повече
6.       Избавете се от статичността

Статичното електричество, което се натрупва във вашия дом, когато въздухът е изсъхнал, кара праха по-здраво да полепва по всяка повърхнина. Можете да се отървете от статиката с овлажнител. Трябва да се стремите към равнище на относителна мокрота от 40 до 50% в цялата къща.

7.       Поставете стелка пред входната врата

Този предмет събира върху себе си цялата нечистотия, която се носи от улицата. В резултат на това, прахът остава на едно място и се популяризира по-малко в цялата къща. Достатъчно е дая  почиствате с прахосмукачка или да я перете под вода при всяко разчистване.

Във всеки дом има прахуляк. Важно е да помните къде да почиствате постоянно, с цел да поддържате живота си чист.

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР