Почистването действа успокояващо и намалява стреса. Ето защо Въпреки че мисълта

...
Почистването действа успокояващо и намалява стреса. Ето защо
Въпреки че мисълта
Коментари Харесай

Почистването действа успокояващо и намалява стреса. Ето защо

Почистването работи успокояващо и понижава напрежението. Ето за какво

Въпреки че мисълта за стартиране на прахосмукачката или миенето на съдове може да ви накара да се почувствате неспокойни, в други случаи домакинската работа облекчава напрежението. И няма нищо по-приятно от това да видите къщата си чиста и подредена.

Почистването въпреки и мъчно от време на време работи успокояващо и понижава напрежението.

Ето някои от аргументите:

Ред в къщата – ред в главата

Околната среда оказва въздействие върху настроението ви. Научно потвърдено е, че в домовете, в които царува хаос хората постоянно се усещат депресирани или тревожни. Ето за какво, по-чиста къща, по-спокоен разум. С други думи: чиста къща, чист разум!

Повик на природата

Това е във вашата природа! Мозъкът обича да има надзор над нещата, когато е допустимо. Когато контролът се отнеме от безредната обстановка във вашия дом, вие изпитвате несъмнено равнище на тревога.

Това е непрестанен развой

Вярно е, че без значение какъв брой пъти ще почистите, постоянно ще би трябвало да го извършите още веднъж. Това е единственият минус. Но също по този начин значи, че почистването в последна сметка ще стане ваш обред, който може да бъде успокоителен.

Усещане за сигурност

Хаотичната и неорганизирана среда прави хората да се усещат неспокойни и дискомфортно. Колкото по-чиста е къщата, толкоз по-спокойни и в сигурност ще се почувствате. Чистотата може да ви помогне да се отървете от безпокойството си! По-конкретно разбирате, че колкото повече почиствате, толкоз по-добре и по-спокойни ще се чувствате.

Особености на личността

Независимо дали си го признавате или не, някои хора просто не обичат почистването! Най-вероятно това е обвързвано с тяхната персона. Ако сте спонтанни или сте склонни да вземате лесни решения, почистването може би не е вашето нещо. Но в случай че сте добросъвестни съсредоточени върху детайлите, чистотата вкъщи сигурно ще ви помогне.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР