Почина синът на последния италиански крал и първи братовчед на

...
Почина синът на последния италиански крал и първи братовчед на
Коментари Харесай

Почина синът на последния италиански крал, първи братовчед на Симеон

Почина синът на последния италиански крал и първи братовчед на българския цар и министър-председател Симеон Сакскобургготски – Виктор Емануил, съобщи БГНЕС.

 Виктор Емануил пред гроба на дядо си крал Виктор Емануил III

Виктор Емануил е наследник на последния италиански крал Умберто II Савойски и белгийската принцеса Мари-Жозе Сакскобургготска. Той е роден на 12 февруари 1937 година в Неапол. Неговата вуйна е царицата на България Йоанна.

 Виктор Емануил пред портрета на прародител си крал Умберто I.

След края на Втората международна война Умберто за малко е крал на Италия, монархията е ликвидирана през 1946 година и членовете на савойската династията са принудени да изоставен страната. Те живеят в заточение, най-вече в Швейцария и Португалия. След развода на татко си Виктор Емануил живее с майка си Мари-Жозе, която е извънредно почитан и доблестен човек. За страдание, след това това не може да се каже за нейния наследник, който през живота си е забъркан в серия от кавги, един от който даже засегна и някогашния български цар и министър-председател Симеон през 2006 година и притегли вниманието на Европа в навечерието на нашето присъединение към Европейски Съюз. Заради скандалния си живот той безусловно беше изхвърлен от редиците на… италианската аристокрация, която беше надълбоко възмутена от неговото държание.

 Виктор Емануил и Марина Дория

През живота си Виктор Емануил работи като банкер и търговец. Женен е за богата швейцарска наследница Марина Дория, от която има наследник Емануела Филиберто. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР