Почина работникът, който получи тежки изгаряния след аварията в завод

...
Почина работникът, който получи тежки изгаряния след аварията в завод
Коментари Харесай

Втора жертва след аварията в завод Арсенал

Почина служащият, който получи тежки изгаряния след повредата в цех " Арсенал ", станала в сряда в завод за химически смеси. Това заяви за NOVA регионалният шеф на Стара Загора Гергана Микова.

45-годишният Красимир Желев пострада при възпламеняване на барут в помещението, в което – по думите на вътрешния министър Валентин Радев - той въобще не трябвало да влиза. На място почина още един чиновник на завода – 27-годишният Цеко Василев.

Машините в злощастния завод се ръководят отдалечено, а влизането в помещението става, единствено когато е изключен така наречен " миксер ". По незнайна към този момент причина двете жертви обаче се озовават в производството при работеща машина. Секунди по-късно пламва сместа за снарядите. 

Прокуратурата работи по две съществени версии за случая: техническа щета и човешка неточност, която може да е била разследване от неспазване на инструкциите за работа в цеха. Това сподели пред камерата на NOVA окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Оказа се, че Инспекцията по труда прави инспекции в " Арсенал " на всеки три месеца. През последната година специалисти са влизали в завода 100 пъти. Установени са повече от 400 нарушавания.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР