Почина основоположникът на борбата в Търговище Иван Ангелов. Отиде си

...
Почина основоположникът на борбата в Търговище Иван Ангелов. Отиде си
Коментари Харесай

Българският спорт осиротя! Почина голям треньор, легенда в борбата

Почина основоположникът на битката в Търговище Иван Ангелов. Отиде си една от огромните митове на търговищкия спорт – доайен измежду треньорите и извънреден човек, оповестиха от Спортен клуб по битка Олимпиец в регионалния град, предава Спортал.
Иван Ангелов е Почетен жител на Търговище. Званието му бе присъдено през 2022 година откакто Инициативен комитет, отпред с учителя по физическо образование и спорт Радослав Димитров, инициира подписка, която бе подкрепена от стотици търговищенци.
Иван Ангелов е роден 1930 година в омуртагското село Първан. Повече от три десетилетия работи за просперитета на търговищкия спорт, а неговите състезатели носят славата на България по всички континенти. Самият той републикански първенец, включен в националния тим за мъже.
Под неговото управление са стотици медалите, извоювани от търговищките борци на републикански и интернационалните шампионати и шампионати. Треньор е на първия за града олимпийски медалист змс Сеид Мустафов. Мъжкият тим на Светкавица близо две десетилетия е в „ А “ група и утвърждава града като един от най-силните центрове по битка в страната, демонстрира информация в уеб страницата на община Търговище в раздел „ Почетни жители “.
Иван Ангелов ще бъде заровен на 2 януари 2024 година в Търговище, оповестиха от фамилията.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР