Почина новороденото момченце на джихадистката булка Шамима Бегум - британка,

...
Почина новороденото момченце на джихадистката булка Шамима Бегум - британка,
Коментари Харесай

Почина бебето на „джихадистката булка“ Шамима Бегум

Почина новороденото момченце на " джихадистката младоженка " Шамима Бегум - британка, която се е включила към ИДИЛ едвам 15-годишна. Тя и бебето са се намирали в бежански лагер на сирийска територия, съобщи Би Би Си.

Информацията е обявена от Мустафа Бали, формален представител на една преобладаващо кюрдските групировки в състава на Сирийските демократични сили, под чийто надзор се намира бежанският лагер.

Медиците в лагера описват, че детето, родено преди към две седмици, е имало дихателни проблеми. Вероятно то е страдало от пневмония. В четвъртък бебето е било прегледано, след което е било признато в болница, само че макар напъните на лекарите е умряло.

Първото дете на Бегум също е умряло от инфекциозно заболяване. Това е станало до момента в който е обитавала при джихадистите.

Шамима Бегум е избягала от Лондон дружно с две свои приятелки и е отпътувала за Сирия. Там се е включила към ИДИЛ и се е омъжила за ислямист, дошъл от Холандия.

Тя беше открита неотдавна в сирийския бежански лагер от кореспондента на в. " Times " Антъни Лойд. Тогава Шамима - към момента бременна, съобщи, че желае да се върне и да роди в Лондон. Тя обаче продължи да отстоява концепциите на джихадистите, заради което загуби английското си поданство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР