Почина д-р Георги Кънчев (75 г.), почетен гражданин на Ловеч.

...
Почина д-р Георги Кънчев (75 г.), почетен гражданин на Ловеч.
Коментари Харесай

Отиде си обичан от всички анестезиолог

Почина доктор Георги Кънчев (75 г.), почетен жител на Ловеч. Той е роден на 6 октомври 1942 година в Ловеч. Завършва с отличен триумф междинното си обучение в ССПУ „ Христо Кърпачев “ (Ловеч) (1960). Учи във Висшия медицински институт (София) и приключва със компетентност анестизиология и интензивно лекуване, оповестява lovech.bg.

Постъпва на работа като лекар-анестизиолог в МБАЛ „ Д-р Параскев Стоянов “ (Ловеч). От 1975 до 2008 година е завеждащ Отделение по анестизиология, реанимация и интензивно лекуване (ОАРИЛ). В продължение на 40 години организира хуманна лекарска процедура, отдадена на опазването на живота и здравето на ловчалии. След пенсионирането си работи като анестезиолог в МБАЛ „ доктор Ангел Пешев “ (Тетевен).

Награден е с голям брой оценки, а на 28 април 2011 година е почетен със званието Почетен жител на Ловеч за „ Съществен принос в развиването на опазването на здравето на гр. Ловеч “.

Ръководството на Община Ловеч и Общински съвет Ловеч изричат съболезнования на близки и сътрудници на умрелия.
Поклонението е на 14.01.2018г. от 14.30 до 15.30 часа в храм „ Света Троица “ в Ловеч, погребението е на гробищен парк „ Стратеш “.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР