Почина бившият заместник-генерален директор на БТА Веселин Константинов. Тъжната новина

...
Почина бившият заместник-генерален директор на БТА Веселин Константинов. Тъжната новина
Коментари Харесай

Безпощадният COVID-19 уби Веселин Константинов

 Почина някогашният заместник-генерален шеф на Българска телеграфна агенция Веселин Константинов. Тъжната вест бе обявена от Съюза на българските публицисти. 

 

Тежка загуба сполетя Съюз на българските журналисти. Потресени сме от скоропостижната кончина на обичания и почитан сътрудник Веселин Константинов, покосен за броени дни от безпощадния COVID-19... Невъзможно е да повярваме, че слънчевата му усмивка към този момент е отлетяла към вечността... Но сме сигурни, че и оттова тя ще продължава да свети и топли всички ни, които постоянно ще го помним с положително...

Изразяваме най-дълбоки съболезнования на брачната половинка му Мая Константинова от Организационния отдел на Съюз на българските журналисти. Веско остава в сърцата ни, скъпа Мая! Дълбок реверанс пред паметта му...

Веселин Константинов отдаде доста години и доста жар на Съюз на българските журналисти. Той бе избиран три мандата за член на УС на Съюз на българските журналисти. Неизменно демонстрираше праволинейност и почтеност във всички свои решения и дейности, а шегите и жизнерадостният му темперамент разведряваха и най-напрегнатите моменти.

Неизчерпаемата му сила ставаше положителен мотор за всичко, с което се заемеше. Умееше с малко думи и с доста възприятие за комизъм постоянно да " заковава " всеки проблем или събитие на точното му място - и по този начин " отпушваше " всяка задънена обстановка. Когато Веско бе паралелно, нямаше неразрешими въпроси...

Разбира се, че зад всичко това стоеше отлична професионална подготовка и висок разсъдък. Веско беше и полиглот. Завършил е преди време китаистика в Румъния. Наред с китайския и румънския, владееше и испански, френски, съветски... През 2012 година той оглави делегация на Съюз на българските журналисти, посетила Китай, по линия на обмена с Общокитайския съюз на публицистите.

Журналистическата му диря е най-дълбока през годините, когато работи в Българска телеграфна агенция, " София Прес ", радио " Витоша ". Като зам.-генерален шеф на Българска телеграфна агенция, точно Веселин Константинов прави " революцията " фотографите на осведомителната организация да стартират да снимат в цвят, а освен в черно-бяло. А до момента в който е в " София Прес ", основава и издава специфичен бюлетин с любопитни вести, предопределен за радиата, които го употребяват интензивно. Мнозина радиослушатели помнят и гласа на Веско, когато самият той беше водещ на новините по радио " Витоша ".

Уви, в този момент към този момент ще се ослушваме за неговите смешки единствено откъм звездите...

Почивай в мир и светлина, скъпи приятелю! Дано съумеем да съхраним положителното, което остави от себе си измежду нас! Малко са към този момент хората като теб... Вечна памет и бездънен реверанс!

Сбогуването с непрежалимия Веселин Константинов, отишъл си на 21 октомври т. година на 66-годишна възраст, ще е на 30 октомври от 12.00 ч. в храма " Света София ".
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР