Почетният професор от Масачузетския технологичен институт и политически активист заяви,

...
Почетният професор от Масачузетския технологичен институт и политически активист заяви,
Коментари Харесай

Ноам Чомски призова за изолация на неваксинираните от обществото

Почетният професор от Масачузетския софтуерен институт и политически деятел съобщи, че без значение от правото на неимунизираните хора да откажат инжекцията против Коронавирус, те би трябвало да „ имат благоприличието да се изолират “ от общността в името на сигурността на другите, написа The National Post

Чомски направи този коментар в отговор на въпрос, дали имунизацията против Covid би трябвало да е наложителна. Видеото с неговото изявление събра 1,9 милиона гледания в „ Туитър “ и беше посрещнато със смесени реакции, отбелязва изданието.
 Neue Zürcher Zeitung: Когато имунизираните са неимунизирани - по какъв начин се стигна до този абсурд Neue Zürcher Zeitung: Когато имунизираните са неимунизирани - по какъв начин се стигна до този абсурд
Ваксинирането прави пребиваването измежду хора по-малко рисково и улеснява пътуването, както в рамките на страните, по този начин и отвън тях. Но...

„ Хората, които отхвърлят да одобряват ваксини, мисля, че верният отговор за тях не е да ги принуждават, а по-скоро да упорстват да бъдат изолирани. Ако хората решат: „ Готов съм да съставлявам заплаха за общността, като отхвърлям да се имунизирам “, тогава те би трябвало да кажат: „ Е, аз също имам благоприличието да се изолирам. Не желая ваксина, само че нямам право да обикалям в близост, наранявайки хората “. Това би трябвало да е решението “, сподели Чомски.

„ Задълбаването е друг въпрос. Трябва да бъде разбрано и би трябвало да се опитваме да го разбираем. Ако в действителност се доближи границата, в която те съществено заплашват хората, тогава, несъмнено, би трябвало да извършите нещо по въпроса “, добави той.

Той добави, че проблем на неимунизираните ще бъде методът, по който ще се доставят с храна. 

92-годишният академик съпоставя хората, които отхвърлят да се имунизират, с тези, които не съблюдават разпоредбите на пътищата.

„ Да предположим, че има хора, които споделят, че е офанзива против свободата ми, да ме накарат да спра на червен светофар. Правителството излиза отвън пълномощията си “. Те не желаят страната да има тази власт „ над персоналния ми живот “... Е, такива хора би трябвало да имат благоприличието да се отстранят от общността “, сподели той.
 Затварят за неимунизирани бразилския парадайс Затварят за неимунизирани " бразилския парадайс "
Бразилският архипелаг Фернандо де Нороня ще изисква от всички гости да дават Covid-сертификат за имунизация против коронавиру...

„ Ако те откажат да създадат това, тогава би трябвало да се вземат ограничения за отбрана на общността от тях “.

Чомски в допълнение обясни тезата си, употребявайки едрата шарка като образец за болест, при която изолирането на някой, който не е имунизиран против нея, от обществеността би било целесъобразно, макар че съгласно него коронавирусът „ към момента не е достигнал тази точка на шупване “.

„ И по този начин, мисля, че първо би трябвало да се опитаме да установим конвенции, които ще бъдат разбираеми от хора с прочут честен потенциал, с цел да се опитаме да ги убедим, че е ваше право да откажете да получите ваксина, само че по-късно е ваша отговорност да се изолирате, тъй че да не не наранявате другите “, изясни той.

Коментарите провокираха мощна реакция от противоположните лагери в „ Туитър “, варираща от хвалба до изрично наказание.

Известно е, че Чомски притегля несъгласия от всички страни на политическия набор, напомня The National Post. През април 2020 година той възпламени още един пожар, когато упрекна държавното управление на Съединени американски щати за рецесията с Коронавирус в страната, сравнявайки „ социопатичните простаци, които ръководят държавното управление “ с тайфа, която „ знае единствено по какъв начин да упреква всички по света с изключение на себе си “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР