Почетният председател на ДПС Ахмед Доган излезна с обръщение към

...
Почетният председател на ДПС Ахмед Доган излезна с обръщение към
Коментари Харесай

Ахмед Доган с обръщение към младежите на ДПС

Почетният ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган излезна с послание към делегатите от Деветата Национална конференция на МДПС. Обръщението към младежите във форума бе публикувано от пресцентъра на партията.

“Съпредседателството на двама ръководители на Младежко Движение за права и свободи цели да задейства повече младежи във вземането на решения за вашето настояще и бъдеще. Искрено се надявам да намерите ваше решение на този лидерски проблем ”, декларира той.

В обръщението си Доган насочва молба към младежите, а точно “каквото и да мислите да вършиме, превърнете мира в смислообразуващ фокус на вашата активност ”.

В началото на обръщението се показва, че едно от най-важните неща, които би трябвало младежите да осъзнаят е, че измененията, които претърпяваме “тук и в този момент ” в нашето житейско битийно време, са по-големи и по-дълбоки от тези през 1989 година.

“Тогава цялата комунистическа тирания обидно бързо рухна пред очите на няколко генерации и се размени с по този начин предстоящата народна власт и пазарна стопанска система. Въпросното “обидно бързо срутване ” на една система сътвори предпоставки за “спомени и размишления ” за пасивността и бездействието на огромна част от цели генерации ”, показва Доган. 

Почетният ръководител дефинира като аксиома нуждата от самопознание като изискване младежите да познават и съставляват и другите.

“С други думи, в случай че желаете да се занимавате с политическа активност, преди всичко е належащо да си дадете сметка: в каква степен можете да представлявате себе си, тъй като в случай че не можеш да представляваш себе си, ти не можеш да представляваш и другите. Демокрацията е представителна и се основава на способността ни да представляваме група хора, общественост, общество и така нататък. “Умението ” ни да представляваме другите е една функционалност от неопределена оценъчна сплав на нашата самокритика, съчетана с дифузните оценки на обществото за нашата характерна алтернатива за вероятно посланичество на другите ”, се споделя в обръщението.

“Големите изкривявания в политиката са свързани с точно този проблем: “и двата детайла на тази оценъчна сплав ” подлежат на външна манипулация… Според по-голямата част от „ преминаващите “ през всекидневието ни политици, цялата политическа активност се свежда до PR тактики, плюс ефектно ситуиране в структурите на централната власт. Такива политици нямат дела и управленчески промени в интерес на хората, а единствено персонални упоритости за кариерно развитие… Не ви предлагам сходно бъдеще! ”, декларира Доган. 

Деветата Национална конференция на Младежко Движение за права и свободи се организира под мотото „ 25 години силата е в нас! “. В залата са към 500 делегати от цялата страна. Присъстват ръководителят парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски, заместник-председателят Халил Летифов, Хамид Хамид, Джевдет Чакъров, Станислав Анастасов, Филиз Хюсменова, евродепутатите Илхан Кючюк, Искра Михайлова. 
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР