Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган излезе днес с обръщение

...
Почетният лидер на ДПС Ахмед Доган излезе днес с обръщение
Коментари Харесай

Доган възхвали колективната субектност на промените

Почетният водач на Движение за права и свободи Ахмед Доган излезе през днешния ден с послание към членовете и симпатизантите на партията. Поводът бе 30-годишнината от основаването на политическата организация, която се празнува тези дни. Словото му е малко, в него попада и думичката " субектност ", която той постоянно употребява. Ето какво съобщи Доган:

" Здравейте другари и съидейници!
Здравейте Депесари!

- Когато приказваме, че Движение за права и свободи стана на 30 години, несъзнателно си припомням, че бях на 30 години, когато започнах построяването на „ Съпротивителното придвижване ” против „ Възродителния развой ” и на 35 когато на бял свят се появи политическа партия „ Движение за права и свободи ”.

За 30 години Движение за права и свободи израстна и се трансформира в зрял политически индивид със забележително наличие в публичния живот на страната.

В тази връзка две исторически заслуги не могат да се отрекат:

- първата е организирането на „ майските събития ” през 1989 година, които форсираха рухването на комунистическия режим;

- втората заслуга е превръщането на Движение за права и свободи в балансьор на политическия живот и в един от гарантите на мирния преход в България.

Движение за права и свободи е избор на орис! Не скърбя, че избрах такава орис. Рядък късмет за живота на човек е да живее в едно наситено преходно време. Но в случай че си имал опцията да бъдеш и част от груповата субектност на тези промени, е привилегия на ориста, която би трябвало да приемеш не като нещо, което ти е обещано безплатно, а като отговорност.

Пожелавам на всички ви да бъдете на нивото на тази осъзната политическа и историческа отговорност в одобряването на демократичната народна власт в България и в Европейския съюз.

Обичам ви!

Винаги Ваш "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР