Почетният консул на Италия Антонио Таркуинио е поел ангажимент да

...
Почетният консул на Италия Антонио Таркуинио е поел ангажимент да
Коментари Харесай

Консулът на Италия с ангажимент към белодробната болница в Трявна

Почетният консул на Италия Антонио Таркуинио е поел ангажимент да даде финансова помощ за благоустрояване на детската белодробна болница в Трявна , оповестиха от локалната администрация.
Това станало по време на посещаване на дипломата и зам.-министъра на културата Румен Димитров в общината, когато кметът Дончо Захариев ги завел да прегледат града. Преди това посетители и домакини разискали опциите за съдействие в региона на културата и бизнеса, а по този начин също и за побратимяване на община Трявна със сходен град от Италия.
Детската профилирана белодробна болница „ Царица Йоанна “ е предоставена за планиране през 1938 година, когато кралица Йоанна подарява своята зестра и поръчва на царския проектант Йордан Севов да проектира  в актуален жанр Преванториум за гръдно заболели деца в Трявна.

Самата тя участва на откриването на болничното заведение за лекуване на туберкулоза през март 1944 година, когато се води Втората международна война.
По-късно в лечебното заведение са разкрити отделения за хронични неспецифични белодробни болести, като сега тези пациенти са болшинство.
То е 100% благосъстоятелност на страната в лицето на здравното министерство.
Справка в годишните й финансови доклади сочи, че тя се ръководи добре. Няколко години е завършвала бюджетната година с облага, въпреки и дребна. Миналата, 2018-та година, е с доклад за доходи в размер на 1 075 000 лева - тъкмо колкото са и разноските.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР