Почетните консули на Италия, Гана, Тайланд и Норвегия са специални

...
Почетните консули на Италия, Гана, Тайланд и Норвегия са специални
Коментари Харесай

Дипломати от четири държави влизат в Черешката на тортата

Почетните консули на Италия, Гана, Тайланд и Норвегия са специфични посетители в „ Черешката на тортата “ тази седмица. За първи път в предаването ще готвят дипломати и посредством обичайни менюта за страната, която съставляват, ще разкрият културата на обособените страни. От вторник до петък в 20:00 ч. по NOVA те ще предложат кулинарни специалитети и вълнуващи истории. Седмицата стартира с италианска вечеря за ценителите от Джузепе де Франческо, продължава с екзотичните оферти от Гана на Мая Василева и амбициозното многостепенно меню на Виктор Меламед, и приключва с концептуалното майсторко изпълнениe на Венцислава Янчовска. Няма да липсват и изненади, а всяка вечер на масата към домакина ще се причисляват и техни специфични посетители.

Начало на околосветската обиколка ще даде Джузепе де Франческо, почетен консул на страната, трансформирала се в синоним за вкусна храна - Италия. Той ще посрещне дипломатите в дома си в пловдивското село Белащица, където ще предложи типична италианска вечеря в предразполагаща конюнктура. С майсторско осъществяване и превъзходни предписания, в менюто му ще участват наложителните за европейската страна паста, морски блага и сладки изкушения. В кухнята на италианския консул ще има професионален асистент, който ще подготви вкусна авторска изненада и ще се причисли към гостите на масата. Разговорите ще бъдат приятни, а домакинът ще разкрие с какво България го е впечатлила най-вече. Вкусният десерт и италианските ритми ще слагат прелестен свършек на вечерята, само че какви ще бъдат оценките?

Екзотика от Африка с пикантна нотка чака гостите във втората вечер на „ Черешката на тортата “ с почетния консул на Гана Мая Василева. Помощник в приготвянето на обичайното ганайско меню ще бъде брачният партньор на дипломата - Пол Аджекум, по-известен като Кофе Бабоне. Под листата на какаовото дърво в дома им, двойката ще пресъздаде духа на африканската страна с типични за нея ястия, а гостите ще пробват за първи път хапвам, фуфу и гари. Вечерята ще стартира с музикална изненада, а неподражаемото възприятие за комизъм на Кофе Бабоне ще бъде правилен сателит през цялата вечер. Зрителите ще надникнат в тайните на ганайската просвета с неповторимите разкази на фамилията, а за десерт ще презентират по какъв начин се отваря кокосов орех. Как наподобява ганайският стрийтфууд и за какво в Гана не ядат десерт, ще стане ясно в сряда, от 20:00 ч. в „ Черешката на тортата “.

Следващият хазаин в кулинарната конкуренция е генералният почетен консул на Тайланд в България Виктор Меламед. Той ще предложи на гостите си амбициозно многостепенно меню в непринудена другарска атмосфера, гарнирана с вълнуващи истории. В готвенето ще оказва помощ приятелката на Виктор Меламед от Тайланд, която ще покаже забележителни готварски умения. Дипломатът от своя страна ще бъде класен асистент и дегустатор. Няма да липсват типичните за азиатската страна кокосово мляко, подправки и ориз, а консулът ще разкрие за какво храната в Тайланд е същинско изкуство. В десерта ще има щипка сол, а на масата ще има не един, а цели двама специфични посетители. Уникалните разкази на домакина ще потопят гостите му в културата на Тайланд. Как е същинското име на Банкок и за какво градът е влезнал в „ Книгата за върхове на Гинес “, не пропускайте в четвъртък по NOVA.

Стилна вечеря със специалитети от Норвегия ще предложи почетният консул Венцислава Янчовска в „ Черешката на тортата “ в края на седмицата. Домакинята ще сервира изкушаващи рибни специалитети, а главното ядене ще бъде сьомга, приготвена с борови иглички. Специалният посетител, който Венцислава Янчовска ще предложения на вечерята си, е звездният реализатор Светослав Аргиров. Музикантът ще показа за над 20-годишния си живот в Норвегия и своите усещания от неповторимата природа на страната. Гостите ще опитат за първи път типично за страната кафяво сирене с карамелизирана захар и норвежка „ ракия “ от картофи. Домакинята ще ревизира до каква степен добре дипломатите познават Норвегия и ще разкрие най-впечатляващите обстоятелства за европейската страна.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР