Почетни отличия получиха екипите на пожарната и полицията, овладели критичната

...
Почетни отличия получиха екипите на пожарната и полицията, овладели критичната
Коментари Харесай

Наградиха пожарникарите и полицаите, овладели горящата цистерна в Костинброд

Почетни оценки получиха екипите на пожарната и полицията , овладели сериозната обстановка с горяща цистерна в Костинброд , заяви Министерство на вътрешните работи.

На 21 януари  цистерна с дизелово гориво катастрофира и се запали в региона на кръгово кръстовище в центъра на града. При случая нямаше потърпевши. Служителите, предотвратили с дейностите си възникването на евентуална заплаха за популацията, бяха удостоени с Почетен знак за заслуги на община Костинброд от кмета Трайко Младенов.

На ръководителите на дирекциите и териториалните подразделения на полицията и пожарната бяха връчени почетни грамоти за безрезервност и високи професионални резултати по време на избавителната интервенция.

Официални посетители на събитието бяха шефовете на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ПБЗН) гл. комисар Александър Джартов, шефът на Областната дирекция на МВР-София ст. комисар Живко Коцев, шефът на РДПБЗН-София комисар Георги Иванов, началниците на Районното ръководство в Костинброд гл. инсп. Георги Калайджиев и на РСПБЗН-Костинброд гл. инсп. Никола Стоичков.

„ Кризисният случай от събота е безпощадно предизвикателство към професионалните ни умения, към инвестиции всекидневен труд, към уменията ни да реагираме в обстановка на рецесия. В резултат на съответното институционално взаимоотношение сред структурите на Министерство на вътрешните работи и локалната власт във всички аспекти – връзка, употребявани запаси, процедури, тактически дейности, успяхме да предотвратим по един неоспорим метод тежки последствия за живота, здравето и имуществото на жителите на Костинброд “, уточни ст. комисар Живко Коцев. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР