Побой над футболен съдия прекрати мач от аматьорската футболна лига

...
Побой над футболен съдия прекрати мач от аматьорската футболна лига
Коментари Харесай

Биха съдия в Плевенско, той прекрати мача

Побой над футболен арбитър приключи мач от аматьорската футболна лига в село Брест, община Гулянци, Плевенско. Главният рефер Павел Василев бе атакуван от публиката и футболисти и той приключи дуела в 65-ата минута при резултат 2:1 за домакините от Левски Брест против Космос 2004 Гривица.
„ Нямам пояснение за обстановката. В 65-ата минута свирих фал в центъра. Футболист на Брест мина около мен и с пестник ме удари в хълбока. Аз се измъкнах и му дадох червен картон. В идващия миг целият тим се нахвърли върху мен. Хванаха ме за главата, дърпаха ме, удряха ме. По някое време съм паднал и съм изгубил схващане. Не знам какъв брой време съм бил на земята, само че съм станал и съм прекратил мача. " Това описа футболният съдия  пред Нова тв.
По думите на Павел Василев по-късно той се отправил към съблекалнята и още веднъж бил атакуван.
„ Колеги споделят, че мъчно се свири там. Няма основен арбитър, който да не е удрян “, показа Василев, който съобщи, че няма пояснение за какво хората не одобряват мача като празник.
„ Ти си от БФС, ти си по поръчка, в този момент ще видиш какво става. Гаври, обиди против мен. Имам синини, удари, имам проблеми с главата, високо кръвно. Имам здравно, ще си диря правата по правосъден ред. Ще подам тъжба “, увери съдията.
Футболистът на Космос Цветелин Венциславов се свърза с dsport и изпрати видео от случката. Той споделя, че при 2:1 за Левски Брест двама играчи на домакините са блъснали основния рефер.
От Космос Гривица имат искания към отсъжданията на съдията, като настояват, че арбитърът е помагал на Левски Брест, и се учудват за какво играчите на домакините са го нападнали. Очаква се Зоналната комисия на БФС да прегледа незабавно случая.
28 души са арестувани към 162-рото " постоянно дерби ", приключило 2:0 за ЦСКА, оповестиха от полицията.
От тях осем са за владеене на опиати, двама - за неразрешени предмети, двама - за нападателно държание, и един - за непокорство на полицейско предписание. 15 са задържани за носене на пиротехника, 11 от тях са малолетни, измежду тях четирима са малолетни.
От Министерство на вътрешните работи се похвалиха, че не е било позволено напрежение и тежки произшествия по време на футболната среща. Не мина обаче без ексцесии по трибуните макар апелите от двете управления за успокоение в секторите.
Жена и дете бяха откарани в болница с кола за спешна помощ. Пострадали са и четирима униформени. Двама от тях са с изгаряния по лицето и крайниците, един е ухапан от ентусиаст, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР