Победителите от конкурса на National Geographic Travel за най-добър пътуващ

...
Победителите от конкурса на National Geographic Travel за най-добър пътуващ
Коментари Харесай

Българин е победител в конкурса на National Geographic Travel!

Победителите от състезанието на National Geographic Travel за най-хубав пътуващ фотограф на 2019-a към този момент са известни. Тази година огромната премия е за Уеймин Чу с “Гренландска зима ” – фотография на малко семейство, което върви по заснежените улици на Упернавик в Гренландия. Зашеметяващият кадър на Чу е награден в категориите “Градове ” .



Упернавих е рибарско селце на дребен остров в западна Гренландия. “Традиционно, къщите в Гренландия се боядисват с разнообразни цветове като идентификация за другите им функционалности – от червени за магазините, до сини за домовете на риболовците – много потребна ориентировка, когато всичко е покрито със сняг ”, изяснява създателят.

Голяма горделивост за нас, като българи, е втората премия в категорията “Градове ” , присъдена на фотографа   за “В ерата на авиацията ” . Тодоров е документирал придвижването на самолети над писта на интернационалното летище в Сан Франциско. Снимката е направена от аероплан по време на мощен вятър, само че макар неравния полет, резултатът е повече от явен.



Това не е първата премия за българина в конкурс за National Geographic. Той печели и огромната премия през 2018 година, със  си “Нереално ”, определена измежду 10 000 фрагмента от целия свят.

Вижте кои са спечелилите в другите категории... 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР