„Победата ни е толкова голяма, че може да я видите

...
„Победата ни е толкова голяма, че може да я видите
Коментари Харесай

Виктор Обран, който продължава да бъде кошмарът на ЕС

„ Победата ни е толкоз огромна, че може да я видите от Луната. Всъщност от Брюксел “. С тези думи избраният отново министър председател на Унгария Виктор Обран оповести четвъртата си поредна победа на изборите в неделя. Неговата партия завоюва 2/3 от местата в Народното събрание и по този начин Орбан се трансформира в най-дълго управлявалият водач в Европейски Съюз – цели 12 година И продължава да е на власт.

Описван като " кошмарът на Европа ", Обран не стопира да се опълчва на Брюксел за налаганите правила от Европейски Съюз, да не се преценява със глобите над Русия, които подписа с принуда, и да не крие положителните си връзки с режима на Путин. Освен това Орбан не обръща внимание на рецензиите за липса на независимост на пресата и правото в Унгария и за това, че се трансформира в деспот от либерален вид, написа в собствен разбор BBC.
 Петиция: Механизмите за модерация на българския Facebook са дефектни 31 март 2022 | В Наръчника за битка с троловете в интернет ви разказахме за съмненията, че българските модератори във...
Въпреки противоречивия му имидж по света, Виктор Орбан е доста харесван в родината си. Той е бележит антикомунист след рухването на Берлинската стена, само че е считан и за остаряла цитадела на Москва. Унгария и до в този момент е измежду най-крупните консуматори на съветски газ. След началото на войната в прилежаща Украйна, Будапеща освен не позволи изпращането на оръжия на Киев, а и забрани директното превозване на военни муниции от трети страни през унгарска територия.

Има редица прилики, които анализаторите виждат сред Орбан и Путин, изключително в качеството им на " мощни мъже ", каквито сега в Европа липсват. И двамата подценяват Брюксел, политическата съпротива, медиите с неуместните въпроси, ЛГБТИ+ общността.

Разбира се, Орбан не е Путин, написа BBC в своя коментар за изборните резултати в Унгария. Но ето още прилики -

Продължава на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР