Победата на най-младия отбор на Ливърпул в историята с 1:0

...
Победата на най-младия отбор на Ливърпул в историята с 1:0
Коментари Харесай

Клоп разбуни английския футбол с най-младия тим на "Ливърпул"

Победата на най-младия тим на " Ливърпул " в историята с 1:0 над " Шрюзбъри " в мача за ФА Къп и отсъствието на мениджъра Юрген Клоп са главните тематики на Острова след вторник вечер. Клоп съблюдава думата си да пусне юношеския състав в преиграването от 1/16-финалите в шампионата, както и в първия мач, приключил 2:2. Той удържа и на обещанието си да гледа дуела от вкъщи си, а да връчи " диригентската палка " на Нийл Кричли, който води аварийния тим до 23 година

" На почивката имахме известие от него (б.ред. - Клоп), след края също. Каза ни, че е доста удовлетворен и разчувствуван от триумфа. А още преди мача ни писа, че ще даде опция на един или двама от отбора да играят против " Челси ", според от представянето си довечера. Сега му осигурихме мача с " Челси ", за който да мисли ", разяснява Кричли. Той благодари и на Джеймс Милнър, че е упражнявал с младите играчи преди преиграването с " Шрюзбъри ", влезнал е в съблекалнята да окуражи отбора, а по-късно е седял зад аварийна пейка - също за кураж. И фактически, " Ливърпул " излезе с отбор, в който междинната възраст бе 19 години и 102 дни. Този състав, в който имаше седем младежи обезпечи опцията " алените " да продължат да се борят за три трофея - ФА Къп (въпреки сложната задача против " Челси " в Лондон на 1/8-финал), за състезание в Англия (където тимът води с 22 точки пред втория - " Манчестър С " ) и за Шампионската лига (там противник на 1/8-финалите е " Атлетико ", Мадрид).

Фантастичният триумф на младия " Ливърпул " бе приветстван, само че като че ли по-силни бяха рецензиите за неналичието на Клоп. " Разбирам гледната точка на Клоп, че би трябвало да даде отмора на някои играчи. Той е мениджърът и може да пусне какъвто си желае отбор. Но за мен другото не бе вярно - той трябваше да е там. Трябваше да е на терена и да даде поддръжка на тези млади състезател ", разяснява някогашният капитан на Англия Алън Шиърър пред Би Би Си. Подкрепи го и различен някогашен национал - вратарят Роб Грийн.

Сред по-крайните критици обаче беше различен управител от Висшата лига - постоянно чепатият Жозе Моуриньо ( " Тотнъм " ). " Клоп си е Клоп - прави каквото си пожелае или каквото управлението на клуба и разпоредбите му разрешават. Но като цяло прави нещата, които той желае. Аз съм печелил единствено един път ФА Къп и желая да се пробвам вдигна втори трофей. Затова, в случай че ме попитате дали бих направил като Клоп, то отговорът ми ще е  " Не ". За да пусна отбора в отмора, то би трябвало да сме отпаднали преди този момент. Предпочитам да създадем едно в допълнение изпитание, въпреки да нямаме толкоз доста футболисти разполагаем ", съобщи Моуриньо. Затова и португалецът ще излезе с много от титулярите си довечера, когато " Тотнъм " приема " Саутхемптън " и ще се опита да стане последният 1/8-финалист.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР