По-зелено от нашето правителство няма, отбеляза и премиерът Бойко Борисов

...
По-зелено от нашето правителство няма, отбеляза и премиерът Бойко Борисов
Коментари Харесай

Борисов: Карал съм министри да местят блатни кокичета

По-зелено от нашето държавно управление няма, означи и министър председателят Бойко Борисов при започване на държавното съвещание.

"Вчера в европарламента имахме доста доброжелателни хора, поддръжка. Поел съм ангажимент към Зелените. Важно е да знаят, че по-зелено държавно управление от нашето няма. Ще забраним придвижването на коли нагоре, тъй че няма да е нужно да се поддържа пътя, да се осолява и да гинат дървета “, разяснява министър председателят по отношение на построяването на втори въжен превоз в Банско.

"Това е нашата позиция, доста точна, ясна и зелена. Не става въпрос нито за хотел, тоалетна не може да се направи, чайна не може да се направи “, добави той.

Спирал съм инфраструктурни планове с години, с цел да може да се излюпят новите щъркели. Карал съм министрите да придвижват персонално блатни кокичета, с цел да не остане нито един филиз сплескан от валяк. Всичките ни европейски инфраструктурни планове са с тунели за мечки, вълци, костенурки. Трасета сме променяли “, посочи министър-председателят в Европарламента в отговор на въпрос на съпредседателката на групата на зелените Ска Келер.

Днес тя обаче изрази съмнение към „ гаранциите “, които министър председателят Бойко Борисов (определил се като „ зелен човек “) даде през вчерашния ден в пленарната зала в Страсбург, че в Пирин ще се прави единствено втори въжен превоз и няма да разреши да се постави „ нито керемида повече “.

В изявление за основания в Брюксел уебсайт bulgarianpresidency.eu тя уточни:
"Ако този „ ски въжен превоз “ пресече гората по средата, няма с това да се свърши, а ще стане като различен път, когато сме виждали по какъв начин заинтригуваните да получат позволение за избрана зона я уголемяват доста повече.

И тук идва тематиката за корупцията: какво значи (Борисов) да се оправи с корупцията (за 2-3 години)? Дори България да направи най-хубавите си закони в света, ще би трябвало да ги ползва, а освен да ги употребява против опозицията. Така че, не съм удовлетворена от „ гаранциите “ на министър-председателя “, означи евродепутатът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР