По заповед на кмета Димитър Николов днес стартира масова дезинфекция

...
По заповед на кмета Димитър Николов днес стартира масова дезинфекция
Коментари Харесай

Започна масова дезинфекция на пострадалите от наводнението райони

По заповед на кмета Димитър Николов през днешния ден започва всеобща стерилизация на потърпевшите от наводнението региони в община Бургас. 
Приоритетно се работи в село Равнец. Екипите на Дезинфекционна станция - Бургас третират потърпевши от водата пространства в частни домове и дворове, местата за изхвърляне на боклуци, както и близките дерета, в които има трупове на домашни и диви животни. Целта е да се предотврати възникването на епидемиологична заплаха.
С днешна дата образователният развой протича обикновено на територията на цялата община, няма затворени учебни заведения и детски градини.

Продължава работата по възобновяване на потърпевшата инфраструктура. Организира се транспорт за транспортиране на насъбраните пред наводнените стотици къщи развалени и неизползваеми мебели. Днес чиновници на Община Бургас още веднъж ще посетят всички потърпевши фамилии. Те ще разказват и актуализират описите с понесените вреди. Търсят се всевъзможни благоприятни условия за обезпечаване на материална помощ /от държавна, локална власт и огромни фирми/, под формата на строителни материали, бяла техника и други, която да помогне за по-бързо нормализиране на живота в потърпевшите обитаеми места след бедствието.

На днешната оперативка кметът Николов разпореди ускорено разчистване на падналите след мощния вятър листна маса и клони, с цел да не задръстват канализацията. Тази заран има три сигнала за паднали дървета в град Бургас, които към този момент са нарязани и отстранени.

Община Бургас приканва своите поданици и посетители да наблюдават прогнозата за времето и да се придвижват деликатно навън. Не минавайте наоколо до огромни дървета и нестабилни строителни структури!
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР