По всичко личи, Ботев (Пд) ще се сдобие с нов

...
По всичко личи, Ботев (Пд) ще се сдобие с нов
Коментари Харесай

Какво следва за "Ботев" с парите на руския олигарх?

По всичко проличава, " Ботев " (Пд) ще се снабди с нов притежател. Името му е Антон Зингаревич, а влизането му в клуба се чака да бъде официализирано на 8 януари 2021 година, за когато е свикано изключително Общо заседание на акционерите.

Индикации от няколко направления сочат, че синът на съветския милиардер Борис Зингаревич към този момент е постигнал съглашение за вдишване на надзор над клуба. Разговорите в Пловдив и София, с управлението на " Ботев ", със строителите на ст. " Христо Ботев ", в това число и с пловдивския кмет Здравко Димитров явно са дали резултат.

Действа се изумително бързо. Неофициална информация сочи, че Зингаревич-младши е бил в България преди към месец, като е сондирал и още най-малко един наш футболен клуб, преди да се спре на " Ботев ".

Можем единствено да гадаем какви са претекстовете му да влага в наш тим. Току-виж Зингаревич споделил самичък. Известно е, че той през изминалите месеци настойчиво е опитвал да стане още веднъж притежател на футболен тим . Според Get Football News France дори е имал подготвеност да влезе във френския " Шатору ", като е предложил 8 млн. евро за акциите. Без триумф.

Със сигурност офертата за " Ботев " (Пд) е надалеч по-малка. Но покупката има аргумент и забележителен прикрит капацитет. Клубът е прочут с една от най-преданите и многочислени фенски маси в България и с известна финансова поддръжка, плюс верни управнически решения, би получил положително развиване. В придатък е действителната опция най-късно до 2 г. да бъде достроен ст. " Христо Ботев ", освен това без притежателят да влага, защото страната, в лицето на премира Борисов, вече отпусна 25 млн. лева. Тези пари ще стигнат, с цел да бъде въведен стадионът в употреба. Как и дали ще бъдат обезпечени останалите към 18 млн. лева, необходими за цялостното довеждане докрай (според компанията, спечелила търга - ПИМК), не е ясно. А и като че ли в този момент не е толкоз значимо, щом и без тях ще има функциониращ стадион.

А и в изпадналия в тежка финансова рецесия " Ботев " май никой не се пита до каква степен огромни са опциите на купувача. С татко - олигарх в хартиения бизнес, капацитетът наподобява неограничен. Но дали е по този начин?

Антон Зингаревич има престой от 2 година и 5 месеца (2012-2014) като притежател на британския " Рединг ". За този интервал тимът изпадна от Висшата лига, а най-после руснакът се принуди да го продаде на тайландски предприемачи за 1 паунд. Бил е и притежател на хокейния " Атлант " от Подмосковието. Купува го през 2013 година, само че единствено 2 година по-късно тимът стопира активност по финансови аргументи. Покрай " Атлант " Зингаревич-мл. имаше и проблеми с правораздаването. Срещу него бе възбудено дело в Русия за машинация с заем, изтеглен от неговия " Енергостройинвест-холдинг " в размер на 1 милиарда рубли (около $23 млн.). Тези пари той е превел в сметка в офшорна компания и... е финансирал " Атлант ". А съд в Москва задочно арестува Антон Зингаревич през август 2016 година Той обаче не е в Русия, а се допуска, че по това време се е установил в Съединени американски щати. Официалната версия е - на лекуване, а неофициалната - по този начин заобикаля опцията за екстрадиция. Делото изненадващо е прекъснато през януари 2019 година

Спекулира се и с опцията " Ботев " да бъде заздравен през зимата от футболисти, чиито спортни права се държат от Зингаревич и негови съдружници. Те разполагат с над 2000 играчи, най-много от Африка и Южна Америка. А може би това е една от задачите за пазаруването на " Ботев " - тези футболисти да бъдат показани в Европа, кой знае?!

При всички случаи към клуба ще е забавно. Ако щете и поради дамата на Зингаревич - беларускинята Екатерина Доманкова, някогашен модел на " Виктория сикретс ". Двамата имат дружно три дъщери. Дано единствено и бракът сред съветския предприемач и " Ботев " (Пд) се окаже благополучен...
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР