По време на всяка кампания се говорят едни неща, вдига

...
По време на всяка кампания се говорят едни неща, вдига
Коментари Харесай

Любомир Стефанов: Скоро ще разберем дали е достатъчно да си антиГЕРБ или има и нещо друго



„ По време на всяка акция се приказват едни неща, подвига се градусът за готовност на електората, а след това,  когато пристигна ред да се прави работа, прагматично и с взор към митичното общо богатство, нещата почват да стават едни обтекаеми, предмет на консенсус, на сделка “, разяснява следизборната обстановка в „ Преди всички “ Любомир Стефанов, политолог, учител в Нов български университет.

„ Въпросът е правилото, на който ще се сложат тези сделки, в случай че продължим с практиката до момента, да се случват в едно подмолно мрачно пространство,  ще възпроизведем моделите, които жителите с вота си в тези три протестни избора желаят да се промени . Ако всичко се случва пред микрофони и камери, с ясни позиции, сякаш има късмет да забележим нещо друго “, уточни Стефанов.

По думите му от първите знаци, които новите в Народното събрание ще ни дадат, зависи цялостното отношение към тях,  или ще останем с усещането, че ни оферират повече, само че от същото до момента .

" Новите играчи не са антисистемни играчи, тъй като одобряват всички резултати от парламентарните избори, затова одобряват разпоредбите на играта на политическо съревнование в демократичната народна власт. -.

В случая ще разберем дали е задоволително да си антиГЕРБ по време на акция – знаменател, който да те вкара в коалиция за, или има още нещо ", съобщи политологът.

По думите му мълчанието на Слави Трифонов не е знак за уязвимост, само че резултатът надмина неговите упования :

" И сега се пробва да живее с новата действителност и упованията на хората - а това е задължение. И в случай че президентът му връчи втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление, не знам дали господин Трифонов си е представял тази отговорност и какво върви с нея . Затова му би трябвало известно време ".

Според Стефанов политиците не би трябвало да плашат жителите с нови избори.

Припомняме минали политически обещания да не се влиза в подмолни сделки и за какво хората се съмняват, че ще минем без безпринципни обединения:

Още по тематиката в звуковите файлове.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР