По време на виртуална двудневна среща финансовите министри и централните

...
По време на виртуална двудневна среща финансовите министри и централните
Коментари Харесай

Г-7 подчерта важността на глобалната многостранна търговия за възстановяването от Covid кризата



По време на виртуална двудневна среща финансовите министри и централните банкери от групата на седемте най-силно развити стопански системи Г-7 подчертаха значимостта на световната многостранна търговия за нейния принос към икономическото възобновяване и изхода от коронавирусната пандемия.

" Пандемията от Covid-19 даде още по-голяма изясненост какъв брой са значими свободната търговия и отворените пазари и какъв брой е значимо за нас да се оправим с модернизацията на нашите търговски правила, изключително що се отнася до здравето, цифровата търговия и околната среда “, съобщи немският стопански министър Петер Алтмайер.

Един от акцентите на двудневната среща на Г-7 беше обмена на отзиви по въпросите за справедливостта и равнопоставеността в международната търговия, в това число индустриални дотации и насилствен трансфер на технологии. Участниците във виртуалната среща желаеха да продължат да работят в тясно съдействие в тази област.

Беше разисквана и рационализация на комерсиалните правила предвид на въпросите на търговията и опазването на здравето, цифровата търговия и екологичните проблеми.

Проведе се и задълбочена полемика по отношение на промяната на Световната комерсиална организация и 12-ата конференция на СТО на министерско равнище, която би трябвало да се организира през ноември.

Британският финансов министър Риши Сунак пък прикани за по-голям прогрес в обезпечаването на поддръжка на финансовите пазари за понижаване на излъчванията на парникови газове.

" Беше ужасно да приказвам през днешния ден с сътрудниците си от Г-7 за дейностите, които би трябвало да предприемем за реализиране на амбициозната ни стратегия за климата “, сподели Сунак след края на срещата.

Англия ще бъде хазаин на среща лице в лице на финансовите министри от Г-7 в Лондон на 4-5 юни.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР