По време на търговията в сряда, цената на природния газ

...
По време на търговията в сряда, цената на природния газ
Коментари Харесай

ТАСС: През зимата природния газ може да достигне рекордните $5000

По време на търговията в сряда, цената на природния газ надвиши 3100 $ за 1000 кубически метра за първи път от 8 март, сочат данни на лондонската борса ICE, заяви съветската осведомителна организация ТАСС. 
Прочетете още
Цената на септемврийските фючърси в хъба TTF в Холандия се повиши до 3113 $ за 1000 кубически метра. или 302 евро за MWh (въз основа на настоящия обменен курс EUR/USD, цените на ICE са показани в EUR за MWh), прецизира организацията.

Според ТАСС цената на газа се покачва в очакване на прекъсването на доставките по " Северен поток " за три дни от 31 август поради ремонта на единствения останал в употреба газокомпресорен елемент.

Оттам показват, че и американската компания Freeport LNG отчасти възобновява работата си след повреда. 

От ТАСС се базират на изявленията с техни специалисти, съгласно които цените на газа през зимата могат да се покачат до рекордните 5000 $ за 1000 кубически метра. м при положение на внезапно захлаждане и понижаване на запасите. 

От организацията напомнят, че от 27 юли газопроводът " Северен поток " работи с 20% от оптималния си потенциал заради прекъсването на няколко газови турбини. Един от тях - създаден в Канада от Siemens Energy, е изпратен за ремонт в Монреал. Заради глобите на Отава против Москва производителят в началото отхвърли да върне ремонтираното съоръжение в Германия, само че след многочислени претенции от страна на Берлин,  реши да го върне. На 25 юли " Газпром " разгласи насилственото прекъсване на различен газотурбинен мотор в компресорната станция " Портовая " преди главния ремонт.

Така в работно положение остава единствено една турбина, прецизира ТАСС.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР