По време на търговията в четвъртък сутринта, щатският долар поевтинява

...
По време на търговията в четвъртък сутринта, щатският долар поевтинява
Коментари Харесай

Еврото расте, паундът спада към долара

По време на търговията в четвъртък сутринта, щатският $ поевтинява умерено по отношение на еврото, покачвайки се във връзка с английския паунд и йената. На процедура американската валута не реагира изключително мощно, макар " ястребовия " звук на протокола от декемврийската среща на Системата на Федералния запас (Фед) оповестен предния ден.

Индексът ICE показател, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), е постоянен по време на днешната търговия, по-широкият WSJ Dollar Index прибавя 0,01%.

Към 10:25 часа българско време общата европейска валута нараства с 0,18% и се търгува за $1,0617 за едно евро по отношение на $1,0604 за евро в края на предходната сесия.

Цената на щатската валута по отношение на японската се повишава с 0,14% - до 132,81 йени за долар в съпоставяне с 132,63 йени за $ при затваряне на търговията в сряда.

Британската лира стерлинг поевтинява по отношение на $ с 0,30% - до $1,2018 за един паунд при $1,2055 за паунд в края на предния ден.

Протоколът от декемврийското съвещание на регулатора сподели, че никой от водачите на американската централна банка не счита за рационално да понижи главния лихвен % през тази година, както чакат финансовите пазари.

Участниците в срещата като цяло считат, че " поддържането на рестриктивна парична политика за нескончаем интервал, до момента в който инфлацията ясно се придвижи към 2%, би било целесъобразно ", се споделя в протокола.

В същото време централната банка на Съединени американски щати удостовери желанието си да реализира закъснение на инфлацията без прекалено намаляване на икономическата интензивност, отбелязва Bloomberg.

Двата най-големи риска, представени от Фед, са продължаващата по-висока инфлация за по-дълго от предстоящото и фактът, че кумулативният резултат от покачванията на лихвените проценти може да се забави и да докара до прекалено стягане на финансовите условия.

През декември Фед увеличи лихвения % с 50 базисни пункта (б.п.) до 4,25-4,5% годишно, до момента в който на предходните четири съвещания го увеличи със 75 б.п. В същото време ръководителят на Фед Джеръм Пауъл съобщи, че Централната банка на Съединени американски щати ще покачва лихвите, до момента в който доближи задачите за инфлация.

Инвеститорите чакат данни за пазара на труда в Съединени американски щати за декември, които ще бъдат оповестени в петък. Експерти, интервюирани от Trading Economics, чакат приблизително нарастване на броя на работните места в Съединените щати през предишния месец с 200 хиляди и безработица с 3,7%.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР